Nové zahradní prvky vytvoří malebná zákoutí

Jaro se nezadržitelně blíží a s ním přichází také plány, jak zvelebit vaši zahrádku. Ať již chcete vdechnout život novým či starým chodníkům, terasám, dvorkům, prostorům okolo bazénů či příjezdovým cestám, nabízí se spolehnout na kamenný koberec TopStone. Jeho výhodou je snadná pokládka a přírodní vzhled, který sluší každé zahradě. Tak s chutí do toho! Stačí si jen vybrat mezi říčními kamínky či drceným italským mramorem.

1. Zahradní cesty

Už vás nebaví chodit cestičkami po rozblácené zahradě? Nebo na ní snad máte nevzhledný, popraskaný beton či zašlou (zámkovou) dlažbu? Ve všech případech lze povrch snadno obnovit pomocí kamenného koberce. Jeho přírodní vzhled nenaruší charakter zahrady, bude se tak dobře vyjímat nejen v okolí budov, ale i napříč celou zahradou – ať již okrasnou či užitkovou.

2. Terasy a altány

Ať už se rozhodnete pro stavbu/rekonstukci terasy či altánu, nezapomínejte na vhodnou podlahu. Jde o místo s vysokými nároky, jak v oblasti estetiky, tak i odolnosti. Kamenný koberec vyniká dlouhou životností a flexibilitou pokládky. Lze jej přizpůsobit různým podkladům i tvarům. Podlahu navíc není pro vodopropustnost nutné spárovat a vybavovat odvodňovací vpustí. Díky široké nabídce barevných odstínů můžete vytvořit povrch s jedinečným přírodním vzhledem, který výborně vyniká v kombinaci se dřevem.

3. Příjezdové cesty

Chloubou každé vily je nejen upravený vstup a udržovaná zahrada, ale taká honosná příjezdová cesta. A zatímco běžná zámková dlažba po několika letech vybledne a působí nevzhledným betonovým dojmem, kamenný koberec si zachovává jasný a luxusní vzhled. „Svou tvrdostí se vyrovná běžně používaným materiálům a vhod přijde také jeho snadná údržba. V porovnání se zámkovou dlažbou, na které jsou vidět skvrny od provozních kapalin automobilu, tímto nešvarem kamenné podlahy netrpí. Jakoukoliv větší nečistotu snadno odstraníte vysokotlakým čističem,upřesňuje Marek Ondra ze společnosti TOPSTONE.

4. Okolí baz é

Mezi nejčastější zranění u bazénů patří nejrůznější naraženiny horních i dolních končetin v důsledku uklouznutí. Kluzké dlažby v okolí bazénu se bezpečně zbavíte instalací přírodního kamenného koberce, jehož předností je protiskluzovost a vodopropustnost. “Povrch velmi rychle schne a nevytváří se na něm nebezpečné kaluže. Navíc slunce oblázky příliš nerozpaluje, tudíž se nemusíte obávat nesnesitelně horkého povrchu,” pokračuje Marek Ondra. Pojivo v podobě pryskyřice je naprosto zdravotně nezávadné, hygienické, neobsahuje toxické nonylfenoly a neškodí přírodě ani vodním zdrojům.

5. Zídky a podezdívky

Vzhledu rekonstruovaných rodinných domů s upravenými zahradami mnohdy na kráse ubírá plot se starou betonovou podezdívkou. Je-li podezdívka celistvá, nedrolí se a plotové sloupky pevně drží, není důvod plot bourat a stavět nový. Podezdívce lehce dodáte nový vzhled s kamenným kobercem. Stejně dobře se bude vyjímat i na dalších vertikálních zahradních prvcích – zídkách, schodech apod. To vše bez nutnosti realizace bednění. Výhodou je navíc možnost sladění povrchu s chodníkem či terasou.

Tip na závěr:

Kamenný koberec je vskutku všestranný povrch. Využít jej můžete rovněž na drobné detaily – zahradní květináče, betonové zatížení slunečníkových stojanů apod. Fantazii se meze nekladou.

O kamenném koberci TopStone

Systém TopStone je unikátní směsí kamínků a zdravotně nezávadného pojiva – certifikované pryskyřice. Zvolit si lze mezi říčními kamínky přímo z Dunaje nebo luxusním italským drceným mramorem. Podle své vlastní fantazie pak můžete libovolně kombinovat vzory a barvy kamínků. Celkem lze vybírat z 15 barevných provedení mramorových kamínků a 9 odstínů říčních kamínků.

Jednou z mnoha výhod kamenného koberce TopStone je snadná a rychlá pokládka, kterou bez obtíží zvládne každý kutil. Lze jej pokládat při teplotách nad 10 stupňů na nový i starý beton, kámen, asfalt či dlažbu. Povrch je jednotný, beze spár a nedokonalých detailů, jež se mnohdy objevují u jiných materiálů se složitější pokládkou.

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Zahrada, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zahrada