Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Akcie ve světě  |  29.03.2016 08:18:27

Kdo se může stát evropskou Lehman Brothers?


Deutsche Bank byla dána ratingovou společností Moody's do revize pro potenciální downgrade s odkazem na "exekuční rizika" jejího nového strategického plánu. Znepokojující na tom podle serveru Zero Hedge, který miluje konspirační teorie, je shodné načasování s událostmi kolem Lehman Brothers.

"Moody's Investors Service dala do revize pro potenciální downgrade ratingy Deutsche Bank AG. Jedná se o bankovní dlouhodobý depozitní rating (A2), seniorní nezajištěný dluh (Baa1), samostatné základní úvěrové hodnocení (baa3), posouzení rizika protistrany (A2), krátkodobý rating (Prime-1) a krátkodobé posouzení rizika protistrany (Prime-1(cr))," píše se ve zprávě ratingové agentury. "Revize pro potenciální downgrade byla vynucena rostoucími exekučními překážkami, kterým Deutsche Bank v posledních 3 letech čelí při svých snahách posílit a stabilizovat ziskovost. Společnost nedávno varovala před slabou výkonností svých operací na kapitálových trzích v prvních dvou měsících roku 2016 (toto období je přitom zpravidla nejsilnější z celého roku). Navazuje tím na horší výsledky ve čtvrtém čtvrtletí 2015."

Za klesající výkonnost Deutsche Bank v posledních dvou obdobích mohou nepříznivé provozní prostředí a faktory specifické pro firmu, míní Peter Nerby, viceprezident Moody's.

"Od změny managementu loni v červnu a přenastavení strategického plánu v listopadu se provozní prostředí pro Deutsche Bank zhoršilo," pokračuje Moody's ve zdůvodnění svého rozhodnutí. "To vedlo ke zvýšení již tak vysokého stupně exekučních rizik, kterým skupina čelí při řešení strukturálních nákladových otázek a plnění mezitímních cílů nákladovosti (poměr nákladů k zisku přibližně 70 %) do roku 2018. Rozsah nutných restrukturalizačních změn, potenciál pokračujících slabých výnosů a hrozby soudních sporů vytvářejí nejistotu a dále zvyšují exekuční rizika," doplňuje Moody's.

Je namístě srovnání Deutsche Bank s Lehman Brothers?

Možná to tentokrát bude jinak než mezi květnem a červnem 2008, kdy snížila rating velkých amerických bank včetně Merrill Lynch, Lehman Brothers a Morgan Stanley ratingová agentura S&P (u všech ke kroku přistoupila poté, co banky navýšily akciový kapitál a na trhu probíhalo oživení cen jejich akcií), dodává ironicky server Zero Hedge. Jako argument a důkaz alarmující podobnosti s finanční krizí připojuje tento graf.

 

Downgrade Deutsche Bank vs. Lehman Brothers

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688