Komodity  |  26.03.2016 17:05:52

Jak investovat do diamantů



Zapomeňte na akcie, dluhopisy a spořící účty, jedním z nejlepších způsobů jak zajistit budoucnost svých dětí, je investice do diamantů. Diamanty jsou drahokamy, které odolávají inflaci. Hodně finančních analytiků navrhuje investovat do diamantů a jako další doporučují zlato a platinu, protože po nich se poptávka na trhu neustále zvyšuje a tím pádem stoupá jejich hodnota a cena.

Diamanty jsou ceněné nejen svým ekonomickým přínosem. Není nic osobnějšího a výjimečnějšího, než předávání diamantu z generace na generaci. Ženy milují diamantové šperky, které dostaly například od své matky, babičky nebo prababičky a které jsou protkány dlouhou rodinnou historií. I když jsou diamanty moudrou investicí, pouto, které tvoří mezi členy rodiny, se nedá vyčíslit žádnou částkou.

Jste připraveni investovat do oslnivých diamantů? Řiďte se následujícími tipy:

Volte jednoduchost

Nemusíte zakoupit ten nejvybranější a nejunikátnější barevný diamant, abyste učinili šikovnou investici pro budoucnost svých dětí. Takové diamanty jsou vlastně velmi málo obchodované a jejich případný opětovný prodej by nebyl tak jednoduchý jako prodej obyčejnějších diamantů. Z běžných diamantů doporučujeme diamanty v barevné škále D-H s výborným nebo velmi dobrým brusem. V závislosti na vašem rozpočtu by měl mít diamant, do kterého investujete, od 1 do 5 karátů. Tyto diamanty je jednoduché koupit a zase prodat.

Ověřte si kvalitu

Cena diamantu při koupi a opětovném prodeji závisí na jeho kvalitě. Nikdy nekupujte investiční diamant, který není certifikovaný. Nejlepší bude, když bude mít certifikát od Amerického gemologického institutu - GIA (Gemological Institute of America). GIA je nezisková organizace s výzkumnou laboratoří a její přísné standardy zaručují kvalitu zakoupených diamantů. Vždy chtějte vidět GIA certifikát diamantu. Zkušení investoři do diamantů dokonce požadují potvrzení třetí strany, že je GIA certifikát pravý.

Vyberte si klasiku

Když kupujete investiční diamant, je důležité zvolit si takový, který odolá zkoušce času. Pokud chcete koupit samotný diamant, volte brus cushion namísto brusu pear nebo srdce, což jsou modernější tvary brusu, které nebudou mít v budoucnu při případném prodeji na trhu možná tak velkou hodnotu. Pokud chcete zakoupit diamantový prsten, náramek, nebo jiný šperk, volte nadčasový setting. Čisté, symetrické osazení bude vždy žádané, takže je to bezpečnější volba pro vaši investici.

Využijte online prodejce

Maximalizujte svůj zisk z investice do diamantu tím, že ho koupíte přes online obchod. Ve srovnání s kamennými obchody nabízejí online obchody vyšší flexibilitu cen, protože jejich celkové náklady jsou nižší. Čím nižší bude cena vašeho diamantu, tím vyšší bude váš zisk při jeho pozdějším prodeji. Online klenotnictví mají také větší nabídku než obchody kamenné, takže se nebudete muset omezovat užším výběrem.

Někteří experti vyjádřili znepokojení z investováním do diamantů, protože ty nejsou hodnoceny jen podle váhy, ale také podle brusu, barvy a čistoty, zatímco nákup zlata nebo jiných drahých kovů je daleko jednoznačnější. Je to sice pochopitelné zaujetí, ale s nárůstem poptávky a se správným vedením při výběru diamantu se dá říci, že diamanty jsou skvělým doplňkem vašeho rozmanitého investičního portfolia.

 

EPPI  

je online klenotnictví, které působí na českém trhu již třetím rokem. Zaměřujeme se na zlaté a stříbrné šperky s drahokamy, zásnubní a snubní prsteny a diamantové šperky. Hlavní důraz klademe na maximální spokojenost našich zákazníků a naprostou transparentnost při poskytování informací o všech nabízených produktech. Pravidelně sledujeme také aktuality ze světa šperků, drahých kovů a diamantů.

Více informací na: www.eppi.cz    

 



Přečtěte si také:

24.06.2014Jak úspěšně investovat do penny stocks? Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
19.05.20148 pravidel jak investovat do dividendových titulů STOX.CZ (Grant Capital)
08.04.2014Jak investovat do Blue Chips? STOX.CZ (Grant Capital)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688