SSŠVT (SSŠVT)
Práce  |  16.03.2016 14:47:17

Studenti z Prahy jsou skvělí ajťáci, potvrzuje přední IT škola

Mezi nejúspěšnější absolventy v oblasti IT patří podle dlouhodobých statistik pražských škol právě tamní studenti. Dnes jsou navíc na všechny ajťáky kladeny stále větší nároky, protože bez počítače se neobejde téměř žádná firma. IT ale neznamená jen nudné programování a tvorbu webových stránek. Studenti Soukromé střední školy výpočetní techniky v Praze (SSŠVT) se mohou zaměřit například na grafiku, video či webdesign.

Odborné předměty na středních IT školách naučí studenty pracovat s elektrotechnikou, seznámí je s principy fungování jednotlivých částí počítače či navrhovat databázové systémy a programovat. Studenti tak mají široké spektrum dovedností. „Máme studenty z celé České republiky. Nejvíce jich je právě z Prahy a Středočeského kraje,“ říká Martin Vodička, ředitel Soukromé střední školy výpočetní techniky v Praze (SSŠVT).

 

 www.sssvt.cz

Během výuky se studenti seznámí také s produkcí a střihem videa, moderním webdesignem a naučí se navrhovat a tvořit databáze. S těmito znalostmi pak mohou absolventi SSŠVT působit například jako grafici, designéři či vytvářet 3D vizualizace jakýchkoli projektů.

Mezinárodní úspěchy

„Naši studenti se naučí se spravovat a zabezpečit operační systémy, počítače, navrhovat databázové systémy i pracovat s textovými a tabulkovými editory. Získají nemalé dovednosti v oblasti programování. Dokáží ovládat, spravovat, navrhovat a zabezpečit počítačové sítě. Osvojí si praktickou správu hardware počítače, především pevných disků,“ uvádí výhody IT Martin Vodička, ředitel Soukromé střední školy výpočetní techniky v Praze (SSŠVT). Studenti získají i rozsáhlé praktické dovednosti v oboru zpracování a digitalizace videa a zvuku. Naučí se profesionálně pracovat s programy počítačové grafiky.

Už během studia se navíc naučí pracovat s programy, které v zaměstnání jako když najdou. Například absolvent SSŠVT Marek Plaček pracuje v Londýně jako CAD Designér a v loňském roce získal prestižní ocenění za návrh luxusní vily ve Španělsku. Další absolvent SSŠVT, Adam Konrád, se přestěhoval do USA, kde jako herní vývojář navrhl počítačové hry na motivy známých hollywoodských filmů jako například Počátek.

Úspěchy sklízí žáci ale i během studia. Například Dario Kolár před dvěma lety zvítězil se svým projektem „Šikovné ruce“ v soutěži s názvem Junior Internet. Navrhl webové stránky na sdílený fotografií svých známých, které se zobrazily na všech druzích mobilních zařízení.

Vysoký plat a uplatnění na trhu

Kromě toho je čeká také příjemné platové ohodnocení, plat ajťáka se pohybuje kolem 37 tisíc, ale běžnou záležitostí jsou i mnohonásobně vyšší odměny. Navíc je o tento obor v posledních letech největší zájem na trhu práce. „Nezaměstnanost našim studentům skutečně nehrozí. K tomuto dni nalezli práci prakticky všichni naši absolventi, aniž by byli evidování na úřadu práce,“ potvrzuje Vodička. V drtivé většině se však absolventi SSŠVT úspěšně dostanou na vysoké školy a ve studiu pokračují.

Soukromá střední škola výpočetní techniky Praha (SSŠVT)           

Soukromá střední škola výpočetní techniky, s.r.o. je střední odborná škola s dlouholetou tradicí, fungující od r. 1994. Studentům nabízí studium specializací: grafické systémy a tvorba webových stránek, správa počítačových sítí, programování a databázové systémy. V současné době patří mezi nejmoderněji softwarově i hardwarově vybavené školy v ČR. Jejím výrazným kladem je také kvalita pedagogů. Jak vyučující odborných, tak i všeobecně vzdělávacích předmětů, kteří jsou ve svých oborech fundovanými profesionály. Kvalita výuky se každoročně odráží ve vysokém počtu absolventů přijímaných na vysoké školy. O absolventy školy je rovněž značný zájem na trhu práce. Uplatňují se v širokém spektru zaměstnání spojených s využitím výpočetní techniky a informačních technologií. SSŠVT je členem Sdružení soukromých škol ČMS.

Více informací o společnosti naleznete na http://www.sssvt.cz.
 

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688