Počasí v březnu? Teplo přijde dřív, než bychom čekali!

TNBiz, 10.3.2016

Následujících deset dní ještě nebude vyloženě na kompletní obměnu šatníku a zazimování kabátů a čepic, ale i přesto se lehce oteplí.

"Zpočátku období převážně oblačno, přechodně i zataženo, místy přeháňky, na horách a přechodně od 400 m sněhové. Od 15. do 20. března bude převážně oblačno. Po ránu místy mlhavo. Ranní teploty 3 až -5 °C. Denní teploty 2 až 8 °C, postupně 8 až 13 °C," předpovídá na svém webu Meteopress.

Opravdové jaro, skoro až časné léto, začne kolem 25. března. Od 21. do 31. března má být polojasno až oblačno, ve druhé polovině období občas přibývání oblačnosti a občas přeháňky. A po ránu ojediněle mlhy. Ranní teploty 7 až 2 °C. Denní teploty 10 až 15 °C, postupně 13 až 18 °C.

A jaká bude první třetina dubna? Také prohřátá sluncem. "Oblačno až polojasno, občas dešťové přeháňky. Ojediněle až zataženo s deštěm. Ranní teploty 5 až -1 °C. Denní teploty 10 až 17 °C," uzavírá měsíční předpověď meteoroložka Dagmar Honsová.

Následujících 30 dní bude teplotně silně nadprůměrné, protože dlouhodobá průměrná teplota pro toto období je 4,2 stupně. Pršet by naopak mělo pouze průměrně.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky