Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Akcie ve světě  |  09.03.2016 23:55:52

9. března: Tohle potřebujete vědět nejen o středečním obchodování na amerických burzách

Americké akciové trhy ve středu uzavřely v zelených číslech, náladu na trzích podpořil obnovený růst cen ropy. Index Dow se těsně přehoupl přes 17 000 bodů, S&P 500 ale dvoutisícovou hranici nepokořil. Wall Street navíc, technicky ne tak docela právem, oslavila sedm let býčího trendu.

Index Dow ve středu posílil o 0,21 % na 17 000,36 bodu, širší S&P 500 přidal 0,51 % na 1 989,26 bodu a Nasdaq Composite uzavřel silnější o 0,55 % na 4 674,38 bodu. Index volatility VIX klesl o 1,77 % na 18,34 bodu a výnos 10letých vládních dluhopisů USA se zvýšil o pět bazických bodů na 1,883 %.

Nejlepší výkon podalo energetické odvětví, v plusu ale skončilo všech deset hlavních sektorů. Nejméně přidaly sektor zdravotní péče a finanční odvětví.

Americké akcie (9. března 2016)
Americké akcie (9. března 2016)Zdroj: Google

Americké akcie za sebou mají sedm let býčího trendu, během něhož jejich tržní cena stoupla zhruba o 16 bilionů dolarů. Nejlepší výkon podaly od března 2009 akcie Applu, Alphabetu, Microsoftu a Amazonu, následovaly cenné papíry konglomerátu Berkshire Hathaway, investiční banky Wells Fargo a průmyslového konglomerátu General Electric.

"Důležité nyní bude, s čím přijde Evropská centrální banka a jak moc se její rozhodnutí bude shodovat s tím, co čeká trh," řekl Daniel Deming, provozní ředitel v KKM Financial. Všeobecně se očekává, že ECB na svém čtvrtečním zasedání dále uvolní svoji měnovou politiku, investoři předpokládají, že dojde k dalšímu snížení depozitní sazby (na -0,4 %), spekulanti věří i v úpravu programu kvantitativního uvolňování.

Úspěšnou seanci za sebou mají ropné firmy, jejichž akcie podpořil obnovený růst cen černého zlata. V indexu S&P 500 patřily cenné papíry ropných podniků mezi nejvýkonnější tituly, dařilo se například akciím firem Marathon Petroleum (+5,37 %)nebo Newfield Exploration (+5,76 %). V indexu Dow zazářily akcie Chevronu (+4,6 %), cenné papíry ExxonMobilu (-0,28 %) ale skončily lehce pod nulou.

Hlavní středeční události na amerických trzích:

Až na vás zase vybafneme s katastrofickým titulkem, berte to s rezervouAž na vás zase vybafneme s katastrofickým titulkem, berte to s rezervou

Jde o vás, vaše peníze, váš investiční horizont a vaše rozhodnutí. Pokud se svět investic jednou opravdu nepostaví na hlavu, dlouhodobí investoři budou ve výhodě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688