Úsek vážných nehod u Panenského Týnce: za osm let šest nehod a třináct mrtvých

Silnici z Prahy do Chomutova měla už dávno nahradit dálnice. Nejsou na ní ale peníze, takže vede jen z Prahy ke Slanému a od průmyslové zóny u Žatce k Chomutovu. Uprostřed chybí 42 kilometrů dlouhý úsek. Současná silnice sice byla v posledních letech modernizována, vyhýbá se prakticky všem obcím na trase, většinou vede v trase budoucí dálnice a křižovatky jsou mimoúrovňové, přesto silnici lemují křížky připomínající tragické nehody.

Smrt osmi dělníků

Osm mužů v minibusu Ford Transit zahynulo u Panenského Týnce 13. února 2008. Řidič fabie, tehdy jednačtyřicetiletý manažer Českých Drah Petr Hinterholzinger, předjížděl přes dvojitou plnou čáru kamion. Nestihl se včas zařadit do svého pruhu a bokem zavadil o protijedoucí transit s osmi dělníky z Postoloprt. Transit se odrazil do protisměru a skončil pod koly kamionu.

Řidič fabie se bránil, že k nehodě došlo v jeho pruhu, soudní znalci ale jeho obhajobu rozcupovali. V červenci 2009 jej lounský okresní soud poslal na šest a půl roku do vězení. Odsouzený si odpykal polovinu trestu, v lednu 2013 byl za dobré chování propuštěn na svobodu.

Mrtvý vicemistr republiky

Jen o pár měsíců později, 10. července 2008, zemřel u Panenského Týnce sedmačtyřicetiletý motorkář, několikanásobný vicemistr republiky v závodech silničních motocyklů Ondřej Lelek. V roce 1998 dokonce získal 4. místo na Mistrovství Evropy ve třídě Superbike.

Motorkář za nehodu nemohl. Řidič před ním jedoucí dodávky začal u Panenského Týnce začala odbočovat z hlavní silnice doleva na obci Úherce. Přestože byl v místě zákaz odbočení vlevo a dvojitá plná čára. Lelek už nestačil nehodě zabránit a vrazil do boku dodávky. Viník dostal roční podmínku.

Třiadvacetiletá řidička dostala smyk, nepřežila

Namrzlá silnice se stala v únoru 2011 osudnou třiadvacetileté ženě ve voze Škoda Felicia. Mladá řidička dostala smyk a vletěla do protisměru, kde se střetla s od Loun jedoucím citroenem. Osmačtyřicetiletý řidič byl s vážnými zraněními přepraven do nemocnice. Řidička felicie svým zraněním na místě podlehla.

Pět zraněných a jeden mrtvý při srážce čtyř vozidel

Jedno smrtelné, tři vážná a dvě lehká zranění si vyžádala srážka tří osobních aut a jedné dodávky v srpnu 2013. Na místě zasahovaly vrtulník a čtyři sanitky. Jednomu řidiči už ale nedokázali pomoc. K nehodě došlo u benzínové pumpy na obchvatu Panenského Týnce. Na stejném místě, kde v únoru 2011 zemřela řidička felicie.

Namrzlá vozovka se stala osudnou řidičce BMW

Jednatřicetiletá žena v BMW ztratila v únoru 2014 na namrzlé vozovce kontrolu nad vozem a vletěla přímo pod kola protijedoucímu kamionu. Žena jela od Loun, podle svědků nehody ve vysoké rychlosti předjížděla jiná auta. Pak dostala na namrzlé vozovce smyk a vletěla do protisměru. Řidič kamionu neměl šanci srážce zabránit. Náklaďák BMW úplně zdemoloval, žena nemohla přežít. Dva muži z kamionu utrpěli jen nervový otřes a lehčí oděrky.

Muž nepřežil čelní srážku s alfou romeo

U Panenského Týnce se umíralo i vloni. Devětačtyřicetiletý řidič mazdy vjel u obce Hořešovičky do protisměru, kde se srazil s protijedoucí alfou romeo. Pětatřicetiletá řidička alfy měla poraněný obličej a zhmožděný hrudník. Řidič mazdy byl ale na místě mrtvý.
 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy