STOX.CZ (Grant Capital)
Investice  |  04.03.2016 15:31:21

Nástup býčího trhu je stále nejistý

Autor: Bc. Jakub Venský

Většina analytiků na Wall Street není přesvědčena o tom, že by současné rally amerických akcií mělo znamenat, že jsme již z nejhoršího venku.

úterý index S&P 500 prudce vzrostl o 2,4 % a přeskočil tak svůj průměr za posledních 50 dní, když se dostal na hladinu 1 950. Kromě toho v předchozím tři týdny trvajícím rally se do amerických akcií navrátilo více než 1,5 bilionů USD. Přes tyto skutečnosti Jeff deGraaf předseda ve společnosti New York-based Renaissance Macro Research LLC tvrdí, že americký trh nepřišel s dostatečným objemem obchodování, nebo alespoň s dostatečným růstem jednotlivých akcií, na základě čehož by bylo možné predikovat, že nedávný hospodářský pokles je zcela u konce.

Tento špičkově hodnocený analytik rovněž dodává, že proběhlé rally bylo jedno z nejslabších za celou jeho 25 letou kariéru. Dlouhodobý trend na trhu podle něj stále zůstává medvědí a při těchto projevech, kdy akcie rostou příliš mnoho a příliš rychle by se investoři měli snažit oslabit tento únik z trendu. Velmi oceňuji rychle rostoucí trh, ale musí být zasazen do správného kontextu, dodává.

Index S&P 500 vzrostl 11. února o 8 % a dostal se tak ze svého 22-měsíčního minima. Následný třítýdenní růst byl nejrychlejší od roku 2009, avšak odehrával se uprostřed nejslabšího objemu obchodování v roce.

Rally v úterý tohoto týdne bylo rovněž doprovázeno nevýrazným objemem obchodování. V této době počet rostoucích akcií překonal ty ztrácející v poměru 4,7 ku 1, avšak poměr jejich obchodování byl kupodivu nižší na úrovni 3,6 ku 1. Kromě toho poměr akcií dosahujících 20denního maxima se nacházel na úrovni 35 %, což je žalostně daleko od hladiny 55 %, která je definovaná pro býčí trh.

Současně uvádí, že podíl akcií, které jsou překoupené a přeprodané činí 52,4 %, což signalizuje, že trh je připraven k pádu.

V závěru upozornil na to, že je třeba v současné době dbát zvýšené opatrnosti při investování. Zdůraznil, že akcie finančního sektoru vedly počáteční oživení trhu, avšak jejich výkon dosud nebyl takový, jak se předpokládalo. Současně vývoj cen energií a zejména ropy lze rovněž označit za značně nevyhovující.

Bear market

Logo STOX.CZ STOX.cz je portál společnosti Grant Capital pro podporu online obchodování na více než 80 akciových trzích s minimálními náklady. Obchodování akcií v USA od 6 USD a v Evropě od 8 Eur. STOX.cz nabízí komplexně nejvýhodnější spojení pro online obchodování s akciemi a ETF na českém trhu, multiměnovou platformu v češtině a dále stálou technickou podporu. Přístup ke svému účtu je odkudkoli z mobilní nebo webové aplikace. Investoři také užívají komfort vysoce pojištěného individuálního účtu. Více na www.stox.cz.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Út   9:34  Indexy v pondělí poskočily výše Research (Česká spořitelna)
Út   9:31  Ranní okénko - Dnešní den ve znamení PMI Raiffeisenbank a.s. (Raiffeisenbank a.s.)
Út   9:03  Michal Semotan (J&T Banka): Na co si dávám pozor při výběru akcií Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Út   9:01  22. dubna: Tohle potřebujete vědět (nejen) o pondělním obchodování na Wall Street Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688