Ušetřete ve vašem panelovém domu desítky procent na účtu za teplou vodu

REKLAMA       Jiřina Kavková, 29.2.2016
Pomůže vám s tím chladivo tepelných čerpadel „Eco Cute“, které má kořeny v Japonsku a jehož využití se rychle rozšířilo do celého světa, i České republiky. V tuzemsku tuto technologii do nedávna využívaly především komerční objekty, např. hotely, restaurace, sportoviště. Nicméně, první vlaštovky ukazují, že tepelná čerpadla s tímto chladivem dokáží výrazně ulevit rozpočtu i domácnostem v bytových domech!

Za příklad si můžeme vzít nedávnou referenční zakázku společnosti GT ENERGY, která k panelovému domu instalovala tepelné čerpadlo Q Ton se zásobníkem teplé vody 3 000 l a topným faktorem 3,1. Zatímco původní řešení, kdy byla teplá voda ohřívána výměníkem, představovalo roční platbu za teplou vodu ve výši 457 000 Kč, s řešením od GT ENERGY zaplatí domácnosti tohoto bytového domu za teplou vodu pouze 180 000 Kč (když k této částce přičteme 70 000 Kč ročně za odpisy a údržbu, činí celkové roční náklady na teplou vodu 250 000 Kč, což je proti původnímu řešení úspora cca 45 %)

Technické parametry tepelného čerpadla Q ton


Tepelné čerpadlo Q ton je vhodné pro objekty s denní spotřebou teplé vody v objemu 3 000 až 100 000 litrů za den, což je limit, do kterého se vejdou i opravdu velké bytové domy (toto tepelné čerpadlo je využíváno i pro ohřev vody v tak na vodu náročných zařízeních, jako jsou např. aquaparky).

Výměna zdroje teplé vody je po zateplování fasád a výměně oken dalším způsobem, jak výrazně snížit náklady na teplo (všeobecně) domácností v bytovém domě. Navíc, díky technologie „Eco cute“ se výrazně snižuje ekologická stopa výroby vody teplé vody (chladivo EcoCute je totiž založeno na využití neškodného CO2).

 

Jestliže byste vy a vaši sousedé uvítali nižší účty za teplou vodu, kontaktujte ještě dnes zástupce společnosti GT ENERGY s žádostí o posouzení vašich možností.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky