S MatchaTea tuk spálíte až čtyřikrát rychleji

IBzeg.jpg 

Za okny se střídá sníh se slunečními paprsky a po příjemném vánočním období přichází čas probudit i náš metabolismus. Ideální je vybrat si z toho, co nabízí příroda. Japonský čaj Matcha je tím pravým. Spalování tuku je s ním až čtyřikrát rychlejší a navíc nemá negativní účinky, jako je zrychlený srdeční tep či vysoký krevní tlak.


Probudit v sobě energii potřebnou nejen pro každodenní život, ale i případné shazování přebytečných kil je v lednu poměrně snadné. Nadšení však opadá často ještě dřív, než pro sebe stihneme něco udělat. Čaj Matcha je umletý na jemný prášek, který s oblibou popíjeli před stovkami let i zen buddhističtí mniši. Dodává sílu tělu i mysli a má i řadu dalších pozitivních účinků.

Jedinečné složení
Jednou z významných složek MatchaTea je vláknina. V jedné porci nápoje jí najdeme přes 30 %. Mimo jiné pomáhá snížit cholesterol a cukr v krvi a vhodný je tak i pro diabetiky. Čaj Matcha je například bohatý i na antioxidanty, katechiny či chlorofyl – látku, která dává prášku i nápoji charakteristickou sytě zelenou barvu i výrazné detoxikační účinky. Chlorofyl eliminuje těžké kovy a chemické sloučeniny v našem těle. Pro spalování je zase důležitý katechin EGCG (epigallokatechin gallát), který nárůst tělesné hmotnosti a vstřebávání tuků zpomaluje.

„Náš čaj neobsahuje nic víc než dužinu čajových lístků mletou tradičním způsobem. Nepřidávají se barviva, konzervanty ani žádné další látky,“ popisuje Petr Patočka ze společnosti Čajová květina, s.r.o., která je největším českým dodavatelem čaje Matcha v BIO kvalitě. „Oproti instantním čajům se Matcha úplně nerozpustí a při delším stání se jemné částečky na dně nápoje usazují. To však není na škodu, stačí nápoj promíchat,“ dodává.

Vybírejte si kvalitu
Opravdu kvalitní čaj Matcha musí splňovat několik základních parametrů. Originální produkt pochází vždy z Japonska a dodavatel to také musí doložit. Levné náhražky nemají pěknou barvu, dobrou chuť a především ani slibované účinky. Často také není dodržen tradiční postup výroby a přidávají se různé látky. „Na barvě výborně poznáme kvalitu čaje i jeho skladování. Odstín do žlutohnědé barvy mívají čaje nižší kvality i ty, které jsou špatně uchovávané. Ideální je neprůsvitný obal a tmavé, chladné a suché místo,“ upozorňuje Petr Patočka.

Klíčová je i jemná, svěží, až nasládlá chuť. Je nutné si na ni přivyknout, ale trpkost ani hořkost nejsou známky dobrého čaje Matcha. Pokud je nápoj hořký, patrně došlo k záměně s powdered green tea, který je na rozdíl od Matcha vyroben z celých čajových listů, ne jen jejich dužniny. Sladkou chuť čaji dodává rostlinná vláknina i aminokyselina L-theanin.

O MatchaTea.cz                 
Společnost Čajová květina s.r.o. je největším dodavatelem MatchaTea – prvotřídního 100% zeleného čaje v BIO kvalitě přímo z Japonska, a to zejména do gastronomických zařízení, obchodů a welness & fitness center. V nabídce jsou i další BIO produkty s obsahem čaje včetně doplňkového sortimentu. MatchaTea nakupuje společnost přímo u japonského výrobce a čaj se pěstuje pouze na organických plantážích. Společnost volí výrobky reprezentující moderní, zdravý životní styl, přičemž se zaměřuje na popularizaci méně známých produktů a/nebo inovativní zpracování či nabídku tradičních výrobků. Je nositelem řady certifikátů kvality, včetně české známky BIO. Nabídka a prodej jsou realizovány přednostně prostřednictvím vlastní sítě obchodních zástupců, která umožňuje dodržet vysokou kvalitu prezentace produktů koncovým spotřebitelům.

Více informací na:
www.matchatea.cz/



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zavařování a vaření