Počasí nás o víkendu potěší i trochu zahřeje, ale jaro zatím nebude

TNBiz, 26.2.2016

Víkend přinese sice krátkodobou, ale zajisté vítanou změnu počasí. Na svědomí ji bude mít změna proudění vzduchu nad Evropou. "Zatímco ve druhé polovině pracovního týdne proudil do Česka studený vzduch, o víkendu už to platit nebude. Odpolední teploty půjdou rychle nahoru," potvrzuje meteoroložka společnosti Meteopress Dagmar Honsová.

PŘEDPOVĚĎ NA VÍKEND

V sobotu bude polojasno až oblačno. Noční teploty -3 až -7 °C. Nejvyšší teploty 4 až 8 °C. V 1000 m na horách kolem -2 °C. Mírný až čerstvý jihovýchodní vítr.

V neděli bude oblačno až zataženo, ojediněle přeháňky. Noční teploty 5 až 1 °C. Denní teploty 10 až 14 °C, na severozápadě 6 °C. Mírný východní vítr.

Zdánlivý příchod jara se ovšem ještě nekoná. "Nový pracovní týden přinese opět počasí jako na houpačce a o sněžení nebude nouze," upozorňuje Dagmar Honsová. Teploty klesnou znovu k nule a v noci dokonce ještě pod ní...

PŘEDPOVĚĎ NA TÝDEN

V pondělí bude oblačno až zataženo s deštěm. Noční teploty 6 až 2 °C. Denní teploty 6 až 10 °C. Mírný severovýchodní vítr.

V úterý bude oblačno, občas déšť, od západu polojasno. Noční teploty 1 až -3 °C. Denní teploty 0 až 4 °C. Mírný severozápadní vítr.

Ve středu bude oblačno až zataženo, občas déšť se sněhem, na horách sněžení. Noční teploty -1 až -5 °C. Denní teploty 1 až 5 °C. Mírný až čerstvý jihozápadní vítr.

Ve čtvrtek bude oblačno až polojasno, déšť se sněhem, od 500 m sněžení. Noční teploty 2 až -2 °C. Denní teploty 1 až 5 °C. Mírný až čerstvý jihozápadní vítr.

V pátek bude oblačno až polojasno. Noční teploty 2 až -2 °C. Nejvyšší teploty 1 až 5 °C. Mírný jihozápadní vítr.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky