Saxo Bank (home.saxo)
Investice  |  24.02.2016 18:02:41

Investoři čelí zmatkům na trhu pomocí opcí

 

Saxo Bank vnímá rostoucí trend mezi investory, kteří využívají opce na ochranu svého portfolia aktiv, jako jsou akcie nebo FX. Chaos na finančních trzích vedl investory k hledání nových způsobů, jak svá portfolia ochránit a na padajících trzích ještě vydělat.

Opce představuje finanční nástroj, který kupujícímu dává právo, avšak nikoli povinnost, nakoupit nebo prodat podkladové aktivum za konkrétní cenu k určitému datu nebo před ním. Put opce znamená právo kupujícího prodat a používá se ve chvíli, kdy si kupující myslí, že cena aktiva klesne před vypršením opce. Call opce poskytuje právo nakoupit a investoři ji používají, pokud očekávají, že cena aktiva poroste. Prodávající opce má odpovídající závazek obchod provést, pokud se kupující rozhodne své právo uplatnit.

Patrice Henault, Head of Futures and Listed Options, uvedl:

Opce představují další řadu investičních příležitostí, které mohou investoři v neklidných časech využít. Investor, který vlastní akcie Deutsche Bank, může například využít put opce k částečné nebo úplné ochraně svých investic tím, že využije opce na stejné akcie nebo index s cílem neutralizovat pokles ceny. V takovém případě fungují opce jako pojistka.

Jednou z výhod opcí je, že investor může využít pohybu cen aktiva při mnohem nižších nákladech, než kdyby skutečné aktivum opravdu nakoupil. Rostoucí popularita opcí je důsledkem toho, že stále více investorů využívá put opce pro krátké pozice na trhu a díky tomu vydělávají i na propadu aktiv.

Saxo Bank věří, že opce jsou teprve na začátku a že jejich popularita nadále poroste.

Opce patří mezi strategické investiční nástroje, o které roste zájem. Věříme, že tento trend bude pokračovat a snažíme se našim klientům poskytovat odpovídající znalosti a informace, aby mohli opce používat tak, jak to vyhovuje jejich individuální investiční strategii.

Saxo Bank nabízí řadu opcí, včetně 45 měnových opcí, 640 akciových opcí a 167 smluvních opcí. Měnové opce jsou jedním z nejlepších způsobů, jak se chránit před výkyvy směnných kurzů a vydělat na pohyblivých sazbách.

Nejpopulárnější měnové opce u klientů Saxo Bank jsou:

USD: V několika posledních měsících jsme zaznamenali rostoucí zájem o nákup dolarových put opcí, zejména proti euru. Vystresované akciové trhy a celkový odklon nálady od rizika vedly k tomu, že investoři začali zpochybňovat naznačenou cestu zvyšování úrokových sazeb Fedem a silný dolar.

GBP: Vnímáme rostoucí zájem o nákup opcí s datem expirace po britském referendu o EU 23. června. Jde o dobrý příklad toho, jak investoři nakupují opce s delší lhůtou.

CNH: Diskuze o možné devalvaci Renminbi vede investory k ochraně jejich portfolia pomocí put opcí na CNH a dolarových call opcí na druhé straně.

 

 

Saxo Bank:

Saxo Bank, specialista na multi-asset obchodování a investice, nabízí kompletní sadu obchodních a investičních nástrojů, technologií a strategií. Plně licencovaná a regulovaná banka umožňuje soukromým investorům a institucionálním klientům snadno obchodovat s více aktivy z jediného účtu na různých elektronických zařízeních. Mnohokrát oceněné obchodovací technologické platformy jsou dostupné ve více než 20 jazycích a jsou využívány více než stovkou finančních institucí na celém světě. Saxo Bank také na vybraných trzích poskytuje tradiční bankovní služby prostřednictvím Saxo PrivatBank. Saxo Bank, která byla založena roku 1992, sídlí v Kodani a zaměstnává 1500 lidí ve 25 pobočkách na pěti světových kontinentech.

 

 Globální online investiční banka

Saxo Bank je globální investiční banka specializující se na online obchodování a investice na mezinárodních finančních trzích. Saxo Bank umožňuje soukromým investorům a institucionálním klientům obchodovat s FX, CFD, cennými papíry, futures, opcemi a dalšími deriváty a poskytuje i profesionální správu portfolia a fondů díky svým online obchodním platformám oceněným řadou různých ocenění.

Více informací na: www.saxobank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt 17:21  Růstové a hodnotové akcie a jeden padesátiletý cyklus Patria (Patria Finance)
Čt 17:03  🟡 Zlato blízko historických maxim X-Trade Brokers (XTB)
Čt 16:48  Akciové trhy rostly v březnu i celém prvním čtvrtletí na obou stranách Atlantiku a.. Investiční bankovnictví (Komerční banka)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688