SSŠVT (SSŠVT)
Práce  |  23.02.2016 12:45:04

IT bude i v roce 2016 jedním z nejžádanějších oborů na trhu práce

V současné době nabízí pracovní portál více než 3 900 nabídek práce v oboru IT. Právě statistika potvrzuje, že o IT specialisty je na trhu práce největší zájem. Za loňský rok hledaly firmy 5 500 programátorů, 3 000 IT analytiků a 1 700 Software Architektů. Na jeden inzerát přitom připadá tři až pět lidí. Aktuálně se firmy nejvíce shánějí po nejrůznějších vývojářích.

Zájem je už o studenty

Zájem o IT specialisty potvrzuje také Martin Vodička, ředitel Soukromé střední školy výpočetní techniky v Praze: „Nezaměstnanost studentům Soukromé střední školy výpočetní techniky skutečně nehrozí. K tomuto dni nalezli práci prakticky všichni naši absolventi, aniž by byli evidování na úřadu práce.“ Se zdokonalováním techniky jde totiž ruku v ruce také mechanizace většiny profesí. Firmy se tak neobejdou bez hardwarových a softwarových specialistů, správy počítačové sítě či webových stránek.

 

www.sssvt.cz

Na výběr mají studenti středních IT hned několik specializací. Konkrétně na SSŠVT si mohou studenti vybrat ze tří specializací: Správa počítačových sítí, Programování a databázové systémy a Grafické systémy a tvorba webových stránek. „Každý absolvent je schopný se uplatnit v mnoha odvětvích oboru IT. Každý student, který se v budoucnu chce tímto atraktivním oborem zabývat, se musí naučit nejen široký základ a obecné znalosti, nýbrž i odbornost,“ říká Vodička.

Uplatnění v různých profesích

Takzvaní ajťáci se mohou uplatnit hned v několika specializacích, například jako programátoři, IT analytici či správci počítačových sítí. Absolvováním tohoto oboru získají zkušenosti, které jim otevřou také možnost pracovat v zahraničí. Pokud vystudují kvalitní školu, mohou si již během studia udělat mezinárodně uznávané certifikáty a získat praxi při práci se speciálními programy. Například absolvent SSŠVT, Marek Plaček, pracuje v londýnské firmě jako CAD designér, kde pomáhá navrhovat interiéry domů. Za svou práci získal také prestižní britské ocenění Design & Architecture Awards 2015.

U absolventů technických oborů navíc nehrozí, že by museli dělat práci, která je pod jejich kvalifikaci. Jsou totiž potřebnou složkou téměř ve všech firmách a institucích, které používají počítače. A zájem o ně potvrzuje také výše jejich platu. Zaměstnavatelé jsou ochotni za dobré programátory zaplatit nemalé částky. Průměrný plat specialistů v oboru informační technologie se pohybuje okolo 40 tisíc korun, výjimkou nejsou ale platy několikanásobně větší.

Soukromá střední škola výpočetní techniky Praha (SSŠVT)           

Soukromá střední škola výpočetní techniky, s.r.o. je střední odborná škola s dlouholetou tradicí, fungující od r. 1994. Studentům nabízí studium specializací: grafické systémy a tvorba webových stránek, správa počítačových sítí, programování a databázové systémy. V současné době patří mezi nejmoderněji softwarově i hardwarově vybavené školy v ČR. Jejím výrazným kladem je také kvalita pedagogů. Jak vyučující odborných, tak i všeobecně vzdělávacích předmětů, kteří jsou ve svých oborech fundovanými profesionály. Kvalita výuky se každoročně odráží ve vysokém počtu absolventů přijímaných na vysoké školy. O absolventy školy je rovněž značný zájem na trhu práce. Uplatňují se v širokém spektru zaměstnání spojených s využitím výpočetní techniky a informačních technologií. SSŠVT je členem Sdružení soukromých škol ČMS.

Více informací o společnosti naleznete na http://www.sssvt.cz.
 

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Práce:

Čt   9:16  BDO: Zaměstnávání dohodářů bude výhodné, ale jen když je firmy zaregistrují jako... BDO Česká republika (BDO Česká republika)
Po 12:19  Firemní benefity v roce 2024 Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)
11.04.2024  Když se dlouho nedaří získat nové zaměstnání Hays plc (Hays plc)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688