Zkuste velikonoční mazanec bez složitého těsta

Je pravda, že Velikonoce ještě nejsou úplně „za dveřmi“, ale je dobré promyslet, co a jakým způsobem letos připravíme sladkého. Receptů se dá najít spousta, vyzkoušejte ty jednodušší, ať i vy máte o Velikonocích dost času na zábavu a relaxaci!                                       

Super jednoduchý mazanec na Bílou sobotu

Nechce se vám připravovat složité domácí těsto? Vitana pro vás má řešení v podobě sypké směsi – České buchty. Ta je ideálním základem pro přípravu nejen velikonočních moučníků. Navíc díky novému Cukru s mandlovou příchutí Vitana si na mandlovém mazanci pochutnají i lidé s alergiemi na ořechy a jádra .

Potřebné suroviny:

Vitana směs České buchty 1 balení (558 g)

Voda 250 ml

Vejce 1 ks

Olej 150 ml

Rozinky 5 dkg

Cukr s mandlovou příchutí půl balení (10 g)

Příprava:

Do předem připravené směsi přidáte vodu, vejce a olej. Poté do těsta jemně vmícháte rozinky (je možné je předem namočit v rumu či čaji) a pro lahodnou vůni a chuť cukr s mandlovou příchutí. Z dobře zpracovaného těsta upleťte ze tří pramenů klasický cop a na konci ho dobře spojte, aby vznikl souměrný kruh. Poté pečte po dobu okolo 25 minut v předehřáté troubě na 180 °C.

A jeden skvělý tip na kávu k zákusku: nasypejte si Staročeské sypání na cappuccino, které si tak díky třtinovému cukru osladíte zdravějším způsobem a dochutíte přidaným kořením.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend