Nejlepší hotely roku 2015: víme, které to jsou

Hotelový vyhledávač trivago.cz po roce opět představuje žebříček destinací s nejlépe hodnocenými hotely na světě. Za loňský rok se v žebříčku objevila dokonce 3 česká města. Nejlépe si vedl Český Krumlov, který skončil na 11. místě. Do první stovky se dostaly i Karlovy Vary (68. místo) a Praha, která se propadla z loňského 33. místa až na 77. příčku.    

Zdroj: trivago.cz

Žebříček 100 destinací s nejlepší reputací hotelů letos ovládla Itálie, která má v TOP 10 dokonce 4 destinace (2. Matera; 3. San Gimignano; 6. Lecce; 9. Sorrento). Celkově se v žebříčku objevilo 8 italských měst, všechna do 30. místa. Itálie tak předčila i Čínu, která ovládala loňský žebříček. Letos má Čína sice v žebříčku o jednu destinaci více, nicméně nejlépe si vede Sanay až na 13. příčce.

Nejvíce destinací v žebříčku najdete v Itálii (8), následují Spojené státy americké (7), Čína (6), Rusko (6) a Velká Británie (5). Letos se v žebříčku neobjevila žádná francouzská destinace, chybí i taková města jako Madrid, Salzburg, Dubaj, Curych či Stockholm.

Ačkoli si tedy Praha, co se příček týká, letos pohoršila, stále je na tom lépe než zmíněné destinace. Navíc oproti loňskému roku je na seznamu o dvě české destinace více: Český Krumlov, jehož historické centrum je na Seznamu světového kulturního dědictví UNESCO více než 20 let, se letos v žebříčku hodnocení hotelů umístil na 11. místě. Nechal tak ze sebou i peruánské Cuzco a polský Krakov, města, která se loni umístila v TOP 10. Karlovy Vary skončili na 68. místě a přeskočili tak právě i Prahu, která v žebříčku stále klesá – v roce 2013 byla na 18. místě, loni na 33. a letos skončila až 77.

Lépe než Český Krumlov, co se reputace hotelů týká, na tom je jen 10 měst. Celkové prvenství si letos odnesl turecký Göreme, který se v loňském hodnocení do první stovky vůbec nedostal. Nachází se v oblíbené turistické destinaci Kappadokii a díky své unikátné jeskynní infrastruktuře je zapsán na Seznamu světového dědictví UNESCO. Na druhém a třetím místě jsou italská města Matera a San Gimignano, přičemž obě také figurují na Seznamu světového dědictví UNESCO.


1

Göreme, Turecko

88,03

2

Matera, Itálie

87,48

3

San Gimignano, Itálie

85,98

4

Gramado, Brazílie

85,57

5

Hanoj, Vietnam

85,50

6

Lecce, Itálie

85,35

7

Siem Reap, Kambodža

85,35

8

Killarney, Irsko

85,17

9

Sorrento, Itálie

85,14

10

Funchal, Portugalsko

84,93

11

Český Krumlov, Česká republika

84,80

* Index - ze 100 bodového indexu tRI

V první desítce se udržela od loňska pouze 2 města – loni druhá Hanoj a třetí Sorrento. Ačkoli se jejich hodnocení reputace od loňska zlepšilo, na udržení pozice to nestačilo. Celkově se reputace hotelů v žebříčku rok od roku zlepšuje – zatímco předloni bylo průměrné hodnocení hotelů 100 destinací 80,06 (tRI), loni vzrostlo na 81,19 a letos je dokonce 83,01.

Jak jsou hotely hodnoceny: trivago Rating Index (tRI)

trivago Rating Index (tRI), sestavený na základě více než 200 milionů uživatelských recenzí po celém internetu, je spolehlivým zdrojem hodnocení ubytovacích zařízení. Jedná se o důmyslný algoritmus, který poskytuje spolehlivé a spravedlivé skóre – ať už má hotel 20 nebo 2 000 hodnocení. Jelikož je založený na osvědčeném matematickém přístupu, jedná se o nestranný, srozumitelný a transparentní ukazatel. Díky denní aktualizaci jde o pravděpodobně nejaktuálnější index ubytovacích zařízení.  



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy