Jarní počasí bude provázet zřejmě celý únor

TNBiz, 30.1.2016

Meteorologové z organizace NOAA předpověděli mírnou zimu v Evropě už v září, píše deník Bild. A současná mapa počasí nad Evropou to dokazuje.

Průměrné teploty pro únor jsou ve střední Evropě mezi -2,4 °C až +3,5 °C. Předpověď na následující čtyři týdny ale počítá s teplotami o čtyři stupně teplejšími - plus dva až plus sedm stupňů.

Zimu v Evropě mají jen v Rusku a Skandinávii. A teploty pod bodem mrazu v únoru podle předpovědi zažijí už jen Alpy. Zbytek Evropy si podle meteorologů užil pár dní zimy v lednu a to je pro tuto sezónu vše.

"Zima je v nedohlednu nejméně do poloviny měsíce. A v současné době to nevypadá, ani že by se mrazy objevily na konci zimy v březnu," uvedl meteorolog Dominik Jung z odborného portálu wetter.net.

Jarní teploty pocítíme už první únorový den - v pondělí. Teploty dosáhnou až 13 stupňů. Zároveň meteorologové upozorňují na silný vítr. "V první polovině příštího týdne budou v čerstvém západním proudění postupovat z Atlantiku přes střední Evropu k východu frontální systémy přinášející teplý a vlhký vzduch," vysvětlují meteorologové ČHMÚ ve své zprávě.

Jak bude v příštích dnech:

Sobota
Polojasno až skoro jasno. Nejvyšší teploty 7 až 11, ve Slezsku až 13 stupňů. Nárazový vítr až 110 km/h.

Neděle
V noci přejde studná fronta. Přes den zataženo, občasný déšť a na horách sněhové přeháňky. Noční teploty +3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty +3 až +7.

Pondělí
Zataženo s deštěm, v Jeseníkách a Beskydech i sněžení. Noční teploty +5 až +1 stupňů Celsia. Denní teploty +9 až +13 °C.

Úterý
Oblačno, místy přeháňky. Noční teploty +8 až +4 °C. Nejvyšší denní teploty +8 až +12 °C.

Středa
Oblačno až zataženo, přeháňky. Noční teploty +5 až +1 °C. Nejvyšší dení teploty +5 až +9 °C.

Čtvrtek
Většinou oblačno, místy přeháňky.  Noční teploty +1 až -3 °C a přeháňky i sněhové. Přes den teploty +2 až +6 °C.

Pátek až neděle
Oblačno, občasný déšť. Noční teploty +3 až -2 °C. Denní teploty +8 až +13 stupňů Celsia.
 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky