Jarní prázdniny: o jarních prázdninách mají děti mnoho možností

TNBiz, 27.1.2016

Nechcete, aby se vaše dítko celé jarní prázdniny jen bezcílně poflakovalo? Ještě není pozdě naplánovat si dovolenou na horách, kterou si užije celá rodina. Řešení ale nabízíme i těm, kteří si v termínu prázdnin svých ratolestí dovolenou vzít nemohou.

Příměstské tábory

V období pololetních i jarních prázdnin pořádají domy mládeže i nejrůznější soukromé firmy po celé republice množství příměstských táborů s pestrým programem. Děti tam můžete poslat na celý týden nebo jen na vybrané dny. Jeho cena přitom není nikterak závratná, pohybuje se mezi 100-300 korunami za den.

Lyžařské tábory

Pokud si nemůžete vzít v práci dovolenou, ale nechcete své dítě ochudit o pobyt na horách, variantou jsou lyžařské tábory. Musíte ale jednat rychle, kapacita jednotlivých turnusů se rychle plní. Vybrat si můžete z několika variant - od táborů pro úplné začátečníky, až po zkušené lyžaře.

I v tomto případě máte mnohdy možnost poslat dítě na hory na celý týden nebo ho do rukou zkušených instruktorů svěřit jen na několik hodin denně. Ceny jsou ale podstatně vyšší než u klasických příměstských táborů, a to v řádu tisíců korun. Kromě toho ještě musíte připočítat náklady na lyžařské vybavení.

Speciální nabídky aquaparků

Pokud vaše dítě není fanouškem lyžování nebo se mu nelíbí program příměstských táborů, je na vás mu vymyslet vlastní program. A návštěvou aquaparku pohrdne jen málokdo. Mnohé z nich navíc mají během prázdnin zajímavé nabídky. 

Například v olomouckém aquaparku připravili na jarní prázdniny speciální program s názvem Pojď se bavit s námi, který si užijí malí i velcí plavci. V Aquapalace Praha si děti zase mohou vodních radovánek užívat od 1.2. do 31.3. jen za 1 korunu.

Zoologické prázdniny

I když to tak možná nevypadá, i v zimě je toho v zoologické zahradě spousta k vidění. Pokud se vám s dětmi do zoo nechce, nevadí, pošlete je tam samotné. Například v brněnské zoo mají na celé jarní prázdniny pro děti připraven program, během kterého se nejen pobaví, ale i poučí. Na tábor je ale nutné děti přihlásit. V ostravské nebo zlínské zoo zase můžete s dětmi navštívit ji jinak nepřístupné výukové centrum.

Pobyt na horách

Pokud se vám přece jen podaří vzít si během jarních prázdnin dovolenou, můžete na hory vyrazit všichni. Sněhové podmínky jsou ve většině lyžařských středisek perfektní a sehnat ubytování taky ještě není nemožné. Pokud se vám nepodaří ubytovat v některém z penzionů blízko sjezdovky, zkuste se místo toho porozhlédnout po pronájmu celé chaty, který mnohdy vyjde daleko levněji.

Stav sněhu na horách 

Šumava

Špičák na Šumavě     80 cm

Zadov                            70 cm

 

Krušné hory

Klínovec                        95 cm

Boží dar                         65 cm

 

Jizerské hory

Ještěd                            60 cm

Tanvaldský Špičák      65 cm

 

Krkonoše

Rokytnice                      75 cm

Mísečky                         70 cm

Harrachov                     60 cm

Svatý Petr                      60 cm

 

Orlické hory

Dolní Morava                60 cm

Říčky                              75 cm

 

Jeseníky

Ostružná                        70 cm

Praděd                           70 cm

Petříkov                          65 cm

Karlov                             65 cm

 

Beskydy

Soláň                              55 cm

Pustevny                        55 cm

 

Javorníky

Kohutka                         50 cm


Vysočina

Nové Město                  60 cm
 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky