BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  26.01.2016 15:42:14

Nervozita se opět vrátila na finanční trhy, analýza ZLATA, S 500, ROPY

Na akciové trhy se vrací negativní sentiment, kdy čínské akciové indexy uzavřely v rozmezí 5 až 6 procent v mínusu, stejně jako ceny ropy pokračovaly v sestupné trajektorii. Čínský index Shanghai Composite letos ztratil už 22 procent zisku. Výprodeji se indexy nevyhnuly, ani když Čínská lidová banka (PBOC) nalila do peněžního trhu 360 miliard juanů s cílem zklidnit trhy před oslavami lunárního roku, které se konají druhý týden v únoru. V červených číslech následně otevřela i Evropa. Asijské akcie v úterý klesly s tím, jak nepolevují obavy o globální ekonomické zpomalení a ceny ropy padaly kvůli novým obavám z přebytku nabídky ze strany největších producentů. Ceny ropy Brent ubíraly 2,6 procenta na 29,72 dolaru za barel. Ceny ropy po dvou růstových dnech začaly v pondělí opět klesat, když produkce Iráku dosáhla rekordního maxima.

Irácký ministr ropného průmyslu řekl v pondělí agentuře Reuters, že těžba ropy v Iráku v prosinci dosáhla rekordní úrovně, když pole ve střední a jižní části země produkovala až 4,13 milionu barelů denně. Zpráva, že si Irák pravděpodobně zapsal další rekord, posiluje sentiment přesycení trhu, kde na druhé straně stojí Čína, hlavní konzument ropy, podle všeho s klesající ekonomickou aktivitou sníží poptávku po této komoditě. Indonéský zástupce OPEC uvedl, že v rámci kartelu je podpora pro přijetí kroků na podporu cen mizivá. Pro svolání mimořádné schůzky OPEC je pouze jedna členská země.

Včera čelily výprodeji evropské bankovní tituly. Italské finanční domy tíží trvalá nejistota v otázce, jak země vyřeší problémy se špatnými úvěry, zatímco španělské banky jsou pod tlakem kvůli potížím se sestavením vlády po loňských nerozhodných volbách.

Pozornost investorů se bude tento týden upírat k dvoudennímu měnovému zasedání Federálního rezervního systému (Fed), kde se bude rozhodovat o příštím pohybu amerických úrokových sazeb. Zasedání proběhne 26. až 27. ledna. Hlavní událostí dnešního dne budou data spotřebitelské důvěryUSA v 16:00. Guvernér britské centrální banky Mark Carney mluví v parlamentu o finanční stabilitě, což by nemělo mít silný dopad na libru. Austráliestátní svátek.

Nicméně klíčové informace dorazí v ruhé polovině týdne, a to ve středu, kdy bude publikována zpráva ze zasedání Fedu. Uklidňující slova ze strany největší centrální banky potřebuje finanční trh jako sůl. Investoři budou hlavně sledovat názor banky na aktuální situaci a informace, jaké parametry Fed sleduje. Následně v pátek budou zveřejněna data HDP USA za poslední čtvrtletí 2015.

Ropa oslabuje v klesajícím kanálu. Pokud se v něm udrží, cílem se ji stane až hodnota 25 USD za barel, což je úroveň, na ketré se ropa obchodovala v letech 19992003.

Pro další vývoj amerického akciového indexu S&P 500 je klíčová reakce indexu na kulaté číslo 1800 bodů, které zastavilo jeho poslední 3 silnější propady. Zde se rovněž nachází 200vkový týdenní průměr. Avšak na rozdíl od předchozího vývoje je index pod trendovou linií, která byla na začátku listopadu neúspěšně testována. Index se nad ní nedostal a místo toho se propadl směrem dolů.

Zlato se prvně od loňského října podívalo nad 100denní průměr. Aktuálně testuje silnou rezistenci v podobě Fibonacciho hladiny 50. Už dnešní zavírací cena by nám mohla napovědět, zdali se zlato u Fibonacciho hodnoty 50 zastaví, nebo ho čeká dlaší růst.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

22.10.2021Nervozita na finančním trhu přetrvává (Ranní zpráva z finančního trhu) Investiční bankovnictví (Komerční banka)
04.11.2019Americký index S\u0026P 500 opět na rekordu (Ranní zpráva z akciového trhu) Investiční bankovnictví (Komerční banka)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688