Jarní zahrada: květiny, ke kterým se nemusíte shýbat

Zdají se vám klasické záhony příliš fádní? Tím pravým osvěžením každé zahrady jsou vyvýšené záhony. Praktický a svěží design dřevěných květináčů ale hravě ozvláštní i terasu nebo prostory před domem.

S jarem přichází čas regenerace a obnovy zahrady po zimním útlumu. Ke zkrášlování zahrady přispěje nejen vysázení nových květin a čerstvá zemina, ale i praktické květináče, které další zimu bez újmy na funkčnosti a vzhledu venku úspěšně přežijí. Nové modely květináčů na vysokých nohách jsou dokonce navrženy s ohledem na životnost materiálu, ekologičnost a soulad s přírodou. Oproti plastovým či keramickým se dřevěné květináče na zahradě mnohem lépe vyjímají a působí přirozeněji.

Vyvýšené dřevěné květináče jsou velmi praktické. A to i díky použitému dřevu, které nedegraduje a nezahnívá kvůli vodě nasáklé zespod. Další výhodou je přirozená ochrana před škůdci, hlemýždi, krtky a hraboši, kteří nemají šanci rostliny ve vyvýšené poloze poškodit. Navíc se v nich nemnoží tolik plevelu jako kolem květin, které jsou zasazené volně v záhonech,“ říká Daniel Brychta, specialista z oddělení zahrady projektových marketů Hornbach.

Pěstujte vše, na co si vzpomenete!

Nemusíte už vybírat květiny a rostliny podle květináče – vyberte si květináč podle rostlin. Můžete si vybrat mezi hlubokými květináči pro vysoké rostliny, anebo květináče s nízkým prostorem pro rostliny, které mají ještě dolní poličku pro odkládání předmětů. K vysokým květináčům se navíc při sázení, zalévání a péči o květiny nemusíte ohýbat a pouze pohodlně zahradničit.

Pokud vám zrovna došel substrát a hnojiva, rozbil se vám postřikovač a nemáte do čeho přesazovat vypěstované rostlinky, pamatujte, že v Hornbachu výhodně nakoupíte kompletní zahradní sortiment díky záruce trvale nízkých cen. S výběrem vám rádi poradí specialisté ze všech poboček projektových marketů.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Zahrada, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zahrada