ZUNOBANK (ZUNOBANK)
Investice  |  22.01.2016 15:47:38

Domácí práce a opravy vyřeší Super Soused. Nově dá práci i řemeslníkům v Brně.

Služba Super Soused odstartovala před čtyřmi měsíci v Praze. I za tak krátkou dobu v hlavním městě dokázala nabídnout téměř 2 000 zakázek práce řemeslníkům a domácím kutilům. Ti svoji pomoc nabídli zákazníkům už více jak 7 200 krát. Služba Super Soused teď měsíčně realizuje stovky zakázek, vydělávají si díky ní řemeslníci profesionálové, šikovní domácí kutilové
i pomocnice na úklid. Zároveň je obrovskou pomocí a úlevou pro lidi, kteří pomoc v domácnosti zrovna potřebují. Jelikož zde za práci zaplatí mnohem méně než u firem, může si je dovolit téměř každý. Startup doposud fungoval jen v Praze, nyní ho zakladatelé díky úspěšnosti, nečekaně rychlému rozjedu a poptávce přímo od lidí od ledna rozjíždějí i v Brně a okolí. Někteří řemeslníci se už za prací díky Super Sousedovi do Prahy i stěhují, zakladatelé očekávají stejnou nabídku práce i v Brně.

„V Brně službu rozjíždíme díky obrovskému zájmu a poptávce přímo od lidí. Sami jsme nečekali, že se celý projekt rozjede tak rychle. Ale těší nás, že můžeme lidem dávat práci. Už máme i řemeslníky z Ostravy, kteří se díky možnosti vydělat si u nás stěhují do Prahy. Za svou práci tu totiž dostanou zaplaceno nesrovnatelně lépe. Očekávám, že časem se vyplatí řemeslníkům stěhovat se za prací i do Brna,“ uvádí Lukáš Novák, investor a spoluzakladatel projektu.

Počet zadaných zakázek na portálu www.supersoused.cz se pro Prahu a Brno pohybuje okolo 120 zakázek denně. Super Soused poskytuje služby v oblasti řemeslných prací, prací hodinových manželů, stěhování, zahradních prací, pomoci s technickými problémy s PC, TV a spotřebiči, ale i s domácími pracemi a úklidem. Když potřebujete doma něco opravit nebo uklidit, jednoduše na webu zadáte své požadavky a pak už jen počkáte na nabídky, které jsou šité na míru přímo vám. Sami se pak rozhodnete pro tu nejvýhodnější, ať už podle ceny, nabízené kvality nebo referencí řemeslníka. Na provedení práce i na ceně se domlouváte přímo s ním. Navíc vše můžete řešit 24 hodin denně 7 dní v týdnu, nejste závislí na běžné pracovní době.

Ceny jsou nesrovnatelně nižší než u firem

Zákazníci ve srovnání s obvyklou cenou na trhu rozhodně ušetří. Při běžných opravách a řemeslných pracích je cena zakázek u Super Souseda nižší o 40 – 60 % oproti platbě u klasických firem. Při instalatérských pracích může být cena od firmy za expresní opravu až o 380 % vyšší než u Super Souseda. Zákazník zde totiž platí jen za vykonanou práci, nehradí vysoké firemní režie a náklady. Navíc neplatí ani klasické víkendové či pohotovostní přirážky. Registrace na portálu i zadání poptávky a nabídky jsou zdarma. Řemeslník zaplatí pouze provizi mezi 10 až 15 % z celkové ceny realizované zakázky.

Nabídky od řemeslníků jsou nezvykle rychlé

Svého Super Souseda si zákazník průměrně vybere za 3 dny, první nabídky ale obvykle dostane do několika hodin. Průměrně si vybírá ze 4 nabídek. Možná je i expresní realizace v ten samý den, kdy zákazník zadal svůj požadavek – a nejde přitom pouze o havarijní situace nebo instalatérské práce.

Nejčastější jsou úpravy, přestavby v domácnosti či řemeslnické práce (32%), drobné opravy či montáže v domácnosti (30 %) a úklid plus domácí práce (19 %).

Super Soused funguje na principu klient-klient

V podstatě jde o tržiště, kde si lidé pomáhají navzájem. Zakladatelé se inspirovali v zahraničí. Tam jsou firmy založené na principu sdílené ekonomiky stále oblíbenější a vyhledávanější, a to především díky nižším cenám a vyšší flexibilitě. Přitom nabízí podstatně pružnější, jednodušší a hlavně levnější služby než klasické firmy. A také se mnohem lépe přizpůsobují požadavkům svých klientů i řešení případných problémů. „Super Soused není jako agentura, která dodá své lidi na základě poptávky. Máme zkušenost, že klienti dnes už nepotřebují velké firmy s aparátem zaměstnanců. Spíše vyhledávají možnosti, jak se můžou rychle a flexibilně domluvit a přitom vykonanou práci nepřeplatit,“ vysvětluje Lívia Palásthyová, spoluzakladatelka projektu.

Cílem je zrealizovat sousedskou práci za sousedské ceny lidem v blízkém okolí, proto se služba zatím orientuje pouze na Prahu a Brno včetně okolí. „Do budoucna se chystáme rozšířit do více měst nejen v Česku, ale i na Slovensku a v okolních zemích. Stejně tak už připravujeme i rozšíření nabídky služeb, například o pomoc starým lidem nebo o hlídání domácích mazlíčků,“ popisuje další plány Lukáš Novák.

Logo ZUNOOnline banka Zuno zahájila svou činnost v roce 2010 na Slovensku, po kterém následovala v polovině roku 2011 Česká republika. Patří mezi vůbec první online banky působící v regionu střední a východní Evropy. Jako jediná banka v Česku ani na Slovensku nedisponuje žádnými fyzickými pobočkami, funguje pouze online. Během 3 let se ze start-up společnosti stala online banka s 200 000 klienty nabízející široké produktové portfolio (běžný účet s debetní kartou, spořicí účet, online půjčka a refinancování, kreditní karta nebo kontokorent). Nekonveční značka zaměřená na jednoduchost dle motta Less bank, more life. Další informace o českém zastoupení Zuno Bank AG naleznete na zuno.cz nebo .

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688