Dnes začíná veletrh FOR PASIV a další výstavy

Jana Brožková, 21.1.2016

Dnes, 21. ledna 2016 se brány výstaviště PVA EXPO PRAHA otevřou pro všechny výrobce, odborníky a zákazníky z oborů úsporného bydlení a střech. Areál bude totiž hostit další ročník veletrhů FOR PASIV, STŘECHY PRAHA, SOLAR PRAHA a ŘEMESLO PRAHA. Premiéru bude mít projekt CESTY DŘEVA, jehož cílem je seznámit širokou veřejnost s materiálem dřevo. Slavnostní zahájení se uskuteční první den veletrhu v 10.00 hodin za účasti významných hostů.

Od 21. do 23. ledna 2016 se v areálu PVA EXPO PRAHA uskuteční další ročník veletrhů FOR PASIV, STŘECHY PRAHA, SOLAR PRAHA, ŘEMESLO PRAHA a CESTY DŘEVA. Přestřižení pásky a oficiálního otevření veletrhů se zúčastní významní hosté: ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek, ministr zemědělství Marian Jurečka, ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová, ředitel Státního fondu rozvoje bydlení František Hadáček, ředitel Státního fondu životního prostředí Petr Valdman nebo děkanka fakulty stavební ČVUT v Praze Alena Kohoutková. Na slavnostní zahájení naváže tisková konference Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR), jejímž hlavním tématem bude představit projekt ROK ŘEMESEL 2016. Jedná se o největší projekt na podporu řemesel zahrnující spolupráci 23 společenstev z celkem 35 profesí, start nového řemeslného portálu, desítky akcí v regionech, zveřejnění dvou velkých nezávislých průzkumů, změny legislativy řemesel a další aktivity. Hlavním cílem projektu je zvýšení prestiže řemesel ve společnosti a jeho atraktivity pro mladou generaci.

FOR PASIV, CESTY DŘEVA

Veletrhy FOR PASIV a CESTY DŘEVA provedou návštěvníky světem úsporného bydlení. Tématem čtvrtého ročníku veletrhu nízkoenergetických, pasivních a nulových staveb FOR PASIV bude „Jak se žije v pasivních domech?“. Pro zájemce bude po celou dobu otevřeno Poradenské centrum, ve kterém získají odpovědi na všechny své otázky. Projekt CESTY DŘEVA pak návštěvníkům ukáže dřevo ze všech úhlů pohledu, a to s důrazem na prezentaci dřevostaveb.

Atraktivní doprovodný program veletrhu nabídne návštěvníkům osobní zkušenosti majitelů úsporných domů, přednášky a semináře odborných institucí a firem zabývajících se problematikou takového bydlení i soutěže o projekty domu v hodnotě 50 000 .

Součástí souběhu veletrhů bude i postupové kolo velmi oblíbené Soutěžní přehlídky stavebních řemesel SUSO. Ta letos vstoupí do svého 20. ročníku soutěže.

STŘECHY PRAHA, SOLAR PRAHA, ŘEMESLO PRAHA

V pořadí 18. ročník největšího setkání výrobců, dodavatelů, odborné veřejnosti a zákazníků z oboru střech doplní veletrhy SOLAR PRAHA a ŘEMESLO PRAHA. Prezentovat se bude na 150 výrobců a dodavatelů střešních materiálů, nosných konstrukcí , izolací, střešních oken, doplňků, fasádních systémů, nářadí a strojů včetně solárních systémů a dalších komodit z oblasti obnovitelných zdrojů energie.

Veletrh nabídne pro každého návštěvníka se zájmem o střechy, rekonstrukce a úsporné bydlení atraktivní program přednášek, bezplatné poradenské služby i praktické ukázky řemesel. Každý může vyhrát hodnotné ceny včetně střechy na rodinný dům!



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba