Patria (Patria Finance)
Akcie ve světě  |  19.01.2016 14:57:01

Bank of America navázala na konkurenty, čísla dramatická zjištění nepřináší


Bank of America
(DIP) dnes představila svá hospodářská čísla za poslední čtvrtletí loňského roku. Upravené tržby vyšplhaly na 19,76 mld. USD a mírně zaostaly za konsensuálním odhadem na hladině 19,86 mld. USD. Meziročně se jedná o nárůst o 4 %.

Hlavním tahounem byly neúrokové příjmy (y/y +7 %). Výnosy z obchodování na finančních trzích meziročně stouply o 11,5 %. Hlavní měrou se o to přičinil meziroční růst příjmů z FICC segmentu (+20 %), který je zásluhou zlepšení zejména u kreditních a úrokových produktů. Naopak hůře si vedla oblast akciová, která k výsledku divize přispěla méně než loni (y/y -3 %), a to v důsledku snížené aktivity klientů. Čistý úrokový příjem meziročně vzrostl o 2 %, když se příznivě projevila vyšší marže. Ta stoupla mezikvartálně o 6 bps na 2,16 %. Překonala tak očekávání položené na úrovni 2,12 %. Tato zpráva dodává pozitivismu do dalších měsíců, neboť Bank of America více než polovinu svých příjmů realizuje skrze úrokové produkty, do jejichž výsledků růst marží pozitivně promlouvá.

Meziročně nižší příspěvek hlásí divize investičního bankovnictví, kde v souladu s trendem u ostatních bank poklesl zájem o úpis kapitálu (dluh + akcie), naopak se dařilo poradenským službám.

Zisk na akcii nepatrně překonal očekávání, když dosáhl 28c. Bank of America si hospodářská čísla vylepšila za pomoci rozpouštění rezerv (334 mil. USD). Rizikové náklady ve výsledku dosáhly 810 mil. USD, což je v souladu s hodnotou předchozího čtvrtletí. Taktéž dopomohl proces pokračujícího osekávání nákladů. V tomto směru nicméně zůstává prostor pro další zlepšení, když za celý loňský rok dosáhl ukazatel nákladové efektivnosti 68,56 %, ve čtvrtém čtvrtletí to však bylo o takřka 2 % více. Může za to mj. nižší míra efektivity v oblasti obchodování na finančních trzích.

Kapitálová přiměřenost (fully phased in) mezikvartálně zůstala beze změny na 10,8 %, když růst kapitálu (Tier 1) kompenzoval růst rizikově vážených aktiv.

Čísla vnímáme jako neutrální. Růst čisté marže je příslibem do budoucna, nadále zůstává prostor pro zlepšení nákladové struktury. Titul zůstává v seznamu DIP.

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688