Seznam tras, kam můžete vyrazit na běžky!

TNBiz, 19.1.2016

Kam na běžky? To spolu s první pořádnou letošní nadílkou sněhu řeší mnoho nadšenců do běhu na lyžích. Horská - a nejen ta - střediska už na mnoha místech v zemi upravují tratě. Jinde, především ve městech, se sníh sváží odjinud nebo se zasněžují městské trasy pro běžkaře.

To, jak a kde jsou trasy pro běžkaře upravovány, sleduje server bilastopa.cz. Používá k tomu nejmodernější technologii, která přes GPS sleduje pohyb roleb, skútrů a čtyřkolek, které stezky upravují. Podle toho poskytuje aktuální informace o tom, kde si nejlépe zaběžkovat.

Z údajů vyplývá, že například v Krkonoších si můžete zalyžovat přinejmenším na 173 kilometrech upravených tratí. Najdete je ve Špindlerově Mlýně, Harrachově, ve Vysoké nad Jizerou, Rokytnici, ve Strážném, v Černé Hoře či Vrchlabí nebo Velké Úpě.

Na Šumavě je pro běžkaře podle údajů Bílé stopy aktuálně upraveno dokonce 336 kilometrů tras. Ideální podmínky najdete na trasách kolem Železné Rudy, Prášil, Churáňova, Kubovy Huti, na Stožci a kolem Nové Pece. Běžkařit můžete také na Modravě a Kvildě. Obvykle se výška sněhu pohybuje kolem 5é až 60 centimetrů, ale některá místa hlásí dokonce až 130 cm.

V Jizerských horách se budete muset vypravit nejlépe do Bedřichova a na Jizerskou magistrálu.

 V západních Jeseníkách server doporučuje jako ověřené a protažené trasy ty na Červenohorském sedle, Paprsku, u Lipových lázní a Pradědovu stopu. Ve východních Jeseníkách se doporučuje Vrbno pod Pradědem, Rýmařov, Malá Morávka a Suchá Rudná.

Pokud se vám nechce na hory, vybrat si můžete i z několika městských tras či spíše okruhů. Třeba v Praze se běžkaří na Ladronce, v Chuchli, ve Hvězdě a ve Stromovce.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky