I kočky slaví Vánoce: pomozte těm opuštěným

TNBiz, 21.12.2015

Charitativní akce nazvaná Strom splněných kočičích přání se koná už popáté a získává si mezi lidmi stále větší a větší oblibu. Každý dárce totiž přesně ví, kterou kočku obdarovává a na co jeho peníze přijdou.

Organizátoři přísahají, že ani jediná koruna z darů nepřijde nazmar. Díky tomu, že za akcí stojí dobrovolníci, mohou se všechny vybrané peníze utratit pouze za kočky. "Náklady jsou 0,- . To znamená, že všechny peníze jdou opravdu pouze kočkám, nehradí se z nich žádné nájmy, kancelářské vybavení ani večírky," uvedla hlavní organizátorka Františka Kernová ze sdružení Devět životů o.p.s

Lidé si tak na adrese kociciprani.cz mohou najít konkrétní kočku s konkrétním příběhem i popisem toho, co by ze všeho nejvíce potřebovala. U některých je to "jen" krmivo, jiné kočky potřebují třeba speciální stravu, hračku, pelíšek nebo třeba veterinární ošetření. Na to všechno je možné přispět.

Dárci nezískají svým příspěvkem jen dobrý pocit z dobrého skutku. Jedinečnost celé akce spočívá i v tom, že po Vánocích lidé od útulků dostanou fotografii "své" kočičky i s jejím dárkem pod stromeček. Každý se tak může přesvědčit, že kočka byla obdarována. Nezřídka se stane i to, že si lidé své vybrané zvíře na dálku tak oblíbí, že si ho nakonec vezmou i domů.

S každým dalším ročníkem se daří mezi lidmi vybrat více peněz. Loni o  Vánocích se  vybralo více než 1 900 000 na dárcích pro konkrétní kočky a dalších 200 088 na jednotlivé projekty pro útulky, ze kterých se platí stelivo, hygienické vybavení, opravy prostor a jiné potřeby. "Celkově tak bylo o loňských Vánocích obdarováno 1885 koček," představila úctyhodné výsledky loňského ročníku organizátorka Kernová.

Celá akce na webu poběží od 15. prosince do 5. ledna příštího roku.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy