Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Investice  |  17.12.2015 13:29:39

Fidelity: Očekáváme, že FED zvýší sazby v roce 2016 ještě dvakrát až čtyřikrát


Aktuální zvýšení úrokových sazeb americkým Fedem posílí důvěru investorů, aby se vrátili na úvěrové trhy, které opustili v roce 2015
 

Podle analytiků Fidelity International, globálního lídra v oblasti investic, je zvýšení úrokových sazeb americkou centrální bankou pro trhy a investory pozitivním signálem. Fidelity očekává, že FEDroce 2016 sazby ještě zvýší, a to dvakrát až čtyřikrát.   

 

Protože Fed udělal první krok již v roce 2015, v roce 2016 budeme svědky pokračování jeho snažení. Fed bude normalizovat úrokové sazby tak dlouho, dokud ekonomika bude pokračovat v růstu a stabilitě. „Očekávám, že v roce 2016 se bude sazba zvyšovat ještě dvakrát až čtyřikrát. Zároveň však v Evropě budou po delší dobu přetrvávat velmi nízké úrokové sazby,“ komentuje Andrew Wells, globální CIO ve Fidelity International. „Akomodativní postoj Evropské centrální banky je velmi důležitý pro nápravu evropské finanční rozvahy. Co se týče zbytku světa, jeho vývoj bude záviset na rychlosti růstu v USA. Očekával bych, že nyní, poté, co Fed upravil sazby, uvidíme na trzích větší stabilitu, ale zároveň nesmíme opomenout, že rozvíjející se trhy se stále potýkají s mnoha problémy a strukturálními reformami, které musí implementovat,“ dodává Wells.

 

„V roce 2016 budou úvěry stále v centru pozornosti. Investoři totiž potřebují příjem, který jim mohou přinést dluhopisy investičního stupně pro výnosy a dluhopisy s vysokými výnosy. Takže ta jistota, že víme, co teď Fed dělá a co dělají centrální banky, dá investorům důvěru, aby se vrátili na úvěrové trhy, které opustili v roce 2015. Možná dokonce uvidíme i investory, kteří se vrátí na úvěrový trh rozvíjejících se zemí, pokud uvidí příležitost růstu globální ekonomiky,“ vysvětluje Andrew Wells. „V roce 2016 budou investoři hledat mnohem více diverzifikované rozložení pevných výnosů, a to ať už se bude jednat o státní dluhopisy z důvodu jejich bezpečnosti a likvidity, dluhopisy investičního stupně pro výnosy či vysoké výnosy z příjmů a kapitálových zisků. Také pochopitelně rozvíjející se trhy, které opravdu dostaly co proto, zejména dluhopisy v místních měnách, u nichž budou právě skvělé příležitosti pro kapitálové zisky v roce 2016. Tento mix různých cenných papírů, kdy investoři mohou vyvážit riziko ve svém portfoliu, představuje cestu, jak dále investovat v roce 2016 a v dalších letech,“ uzavírá Andrew Wells.

 

 

Marcela Štefcová
Crest Communications, a.s.

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688