Star Wars: hotely, které ve vás probudí sílu

Na fanoušky Star Wars by byl mistr Yoda skutečně pyšný – trpělivost opravdu mají a po 10 letech se dočkali pokračování slavné ságy. Sedmý díl nazvaný “Star Wars: Síla se probouzí” má právě dnes svou premiéru v českých kinech. Hotelový vyhledávač trivago.cz   představuje na oslavu tohoto dlouho očekávaného filmu vskutku futuristické hotely, které vám usnadní snění o Star Wars. Tyto hotely nabízí opravdu kosmický zážitek – opravdové roboty, hi-tech technologie v pokojích či osvětlení připomínající boje se světelnými meči, takže i královna Naboo Padmé Amidala by vám jejich volbu schválila. 

1. Silken Puerta América, Madrid (Španělsko)


Fotografie zdroj: Trivago

Pětihvězdičkový hotel Silken Puerta América ve španělském hlavním městě má 12 pater a každé je zcela unikátní. Tento ojedinělý projekt svedl dohromady 19 nejlepší architektů a designových studií na světě. 12 pater = 12 různých uchopení architektury a designu. Mezi tak širokou nabídkou různých designových pokojů stojí za bližší prozkoumání „Space Club”, jehož autorem je Zaha Hadid oceněná Pritzkerovou cenou (což je obdoba Nobelovy ceny za architekturu), která navrhla například plavecký stadion pro olympijské hry v Londýně.

Při vstupu do tohoto sci-fi světa vás možná překvapí neobvyklé prvky a dokonalý pocit čistoty tohoto od podlahy až po stěny bílého prostoru. Navíc vám ladné záhyby a plynulost místnosti s futuristickým nábytkem připomenou podobně tvarovanédomy na rodné planetě Luka Skywalkera – Tatooine. Perfektní pro ty, kteří se chtějí nadechnout Star Wars atmosféry bez kompromisech na pohodlí.

2. Yotel New York City  (USA)

Jen pár kroků od náměstí Times Square se nachází moderní Yotel New York. Nabízí vskutku revoluční službu: robotické rameno nazývané Yobot se vám postará o zavazadla – stačí zadat číselný kód a už jen sledovat robota v akci. Minimalisticky zařízené pokoje i společenské prostory podobné kosmické lodi jsou vybaveny moderní technologií, navíc hotel slibuje supersilný signál Wi-Fi, která je zdarma po celém hotelu. Apartmá ve vyšších patrech nabízejí navíc výhled na New York, který by mohl konkurovat i pohledu na císařský palác v hlavním městě Naboo - Theed.

3. Aire de Bardenas, Tudela (Španělsko)

Aire de Bardenas je sice umístěn ve Španělsku, ale klidně byste se mohli domnívat, že jste se probudili na jiné planetě – třeba na Tatooine. Při pohledu na hotel si nebudete jistí, zda to není jen přelud na poušti. Jen poušť, hvězdy, měsíc a tento působivý hotel oceněný mnoha cenami za design a architekturu. Nedaleko národního parku Bardenas Reales tak můžete obdivovat kubická apartmá a pokoje v kontrastním tvaru bublin a v restauraci vám nabídnou pokrmy ze surovin vypěstovaných na vlastní zahrádce.

4. Icehot el, Jukkasjärvi  (Švédsko)

Icehotel ”vyrůstá” ve švédském Jukkasjärvi každoročně vždy v prosinci a je vyroben ze sněhu a ledových kvádrů. Každý rok se o jeho výstavbu uchází řada umělců, ale pouze 15 z nich se podaří zrealizovat svůj sen o ledovém království. Jelikož se nachází jen 200 km od polárního kruhu, připomene vám ledovou planetu Hoth, na níž se ve „Star Wars: Impérium vrací úder” ukryjí rebelové. Na tauntaunovi se zde sice neprojedete, ale hotel nabízí vyjížďky se psím spřežením, kurz přežití v zimní pustině, výlety na sněžných skútrech či odpočinkovější sledování polární záře.

5. Kameha Grand Zürich (Švýcarsko)

Švýcarský hotel Kameha Grand Zürich nabízí opravdový designový požitek. Mezi 245 pokoji najdete jak tematické pokoje (například Gentleman Suite ve stylu Jamese Bonda s ruletou, Princess Suite s velkou šatnou či Poker Face Suite s pokerovým stolem), tak i kosmický „Space Suite” navržený německým umělcem Michaelem Najjarem, který je také opravdovým dobrodruhem – v Rusku prošel tréninkem kosmonautů včetně létání stíhačkou ve stratosféře či simulace beztížného stavu. Nemusíme vám tedy říkat, že „Space Suite” je propracován do nejmenšího detailu – čeká vás postel s nulovou gravitací, obrázky galaxie, prvky z raktoplánů i poletující astronauté.

Pro ty, kteří chtějí opravdu uniknout do vesmírnu, nabízí hotel ve spolupráci s umělcem Najjarem „Galaxy Getaway” (3 690 CHF) – program zahrnuje jednu noc v pokoji Space Suite, hodinový trénink na simulátoru A320 i možnost setkat se s designérem v jeho studiu v Berlíně.

6. Treehotel, Harads  (Švédsko)

Pětihvězdičkový Treehotel ve švédském Harads se nachází jen asi 50 km jižně od polárního kruhu a nabízí ubytování v celkem 5 stromových „kabinách”. Všechny se nachází 4 až 6 metrů nad zemí mezi korunami stromů, takže si zde budete připadat jako na měsíci Endor. Koncept Treehotelu je spojení přírody, ekologických hodnot a moderního designu, což se skandinávským architektům opravdu vydařilo.

Jednou z kabin je i „The Ufo” pro 5 lidí – vešla by se sem tedy celá rodina Anakina Skylwalkera - Padmé s dětmi Lukem a Leiou a ještě by mohli pozvat mistra Yodu. „The Ufo” totiž na 30 m2 nabízí jedno dvoulůžko, 3 jednolůžkové postele, koupelnu a obývací pokoj.

7. Pengheng Space Capsules Hotel, Shenzhen (Čína

Všichni na palubu Pengheg Space Capsules Hotel pro mezigalaktické výpravy! Tento kapslový hotel je unikátní také proto, že jeho personál tvoří (téměř) výhradně roboti. V baru vás večer obslouží robot, ranní kávu si obejdnáte pomocí iPadu a hádejte, kdo vám ji přiveze? Budete se zde cítit jako Anakin ve společnosti R2-D2 a C-3PO. Modrofialové osvětlení podtrhuje futuristickou atmosféru a spací moduly – kapsle s moderní technikou vás přenesou o pár desítek či možná stovek let do budoucnosti.

8. Wanderlust, Singapur

Čtyřhvězdičkový hotel Wanderlust se chlubí alternativním přístupem k ubytování. Čtyřpodlažní boutique hotel nabízí různorodé tematické pokoje, navíc každé poschodí bylo svěřeno jiné agentuře s volnou rukou pro kreativitu. Výsledkem jsou unikátní koncepty každého z poschodí: „Industrial Glam”, „Eccentricity”, „It is just Black and White” a „Creature Comfort”. To poslední nabízí kosmické téma v pokojích „Modrá vesmírná loď” a „Červená vesmírná loď”. V surrelalistických pokojích vám budou dělat společnost vesmírné bytosti, origami raketoplán a modrá hvězdná obloha, která ke spánku ukolébá i v hostech dřímajícího Luka Skywalkera.

9.Sidi Driss, Matmata (Tunisko)


Fotografie zdroj: Trivago

Malé berberské městečko na jihu Tuniska ukrývá opravdový poklad pro fanoušky Star Wars. George Lucas zde skutečně natáčel Star Wars, a to dokonce dvakrát – v roce 1976 pro Epizodu IV – Nová naděje a v roce 2000 pro Epizodu II – Klony útočí. A to přímo v hotelu Sidi Driss, kterému se dnes přezdívá „Star Wars hotel”. Tento hotel s ubytováním v typických obytných jeskynních (tzv. tryglodytech) vám připomene film svými unikátními nástěnnými malbami i pouštní krajinou, kde Luke Skywalker strávil mládí na farmě Larsovi rodiny.




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy