Research (Penizenavic.cz)
Investice  |  14.12.2015 11:14:39, aktualizováno 15.12.2015 19:36:46

Jak začít obchodovat s binárními opcemi

 Obchodování binárních opcí v současnosti představuje atraktivní řešení jak začít vydělávat zajímavé peníze. Binární opce může v podstatě obchodovat každá plnoletá osoba, a to i bez živnostenského oprávnění. Pravdou však je, že ten, kdo chce v oblasti obchodování s binárními opcemi uspět, bude potřebovat pár rad do začátku a hlavně je nutné se pořád vzdělávat. V následujícím článku vám přinášíme několik tipů, jak začít obchodovat s binárními opcemi a uspět.

Co to jsou binární opce?

 Binární opce nabízejí obchodníkům potenciálně vysoké zhodnocení pohybující se kolem 80 až 85 % z investované částky. Obchodovat můžete finanční instrumenty, jako jsou zlato, ropa, akcie, Bitcoin, atd. Na obchodování vám stačí kapitál v řádu několika stovek či tisíc korun.

 Kromě výše uvedeného vysokého zhodnocení nabízejí binární opce i další výhody. Jednou z výhod a předností binárních opcí je jednoduchost obchodování, které je více méně založeno na predikci toho, zda cena finančního instrumentu klesne či stoupne. Další výhodou je to, že obchodník má vždy více informací o tom, kolik na daném obchodu vydělá a také si určuje částku, kterou chce riskovat.

Krok číslo 1 – Najděte si brokera

 Prvním krokem na cestě za úspěchem v obchodování s binárními opcemi je volba správnéhoobchodního partnera (brokera). Jde o velmi důležité rozhodnutí, na jehož základě bude probíhat celé vaše následující obchodování. Proto si výběr brokera pořádně rozmyslete. U různých brokerů se totiž setkáte s odlišnými nabídkami týkajících se demo účtů, prémiových účtů, nabídky obchodovatelných opcí a komodit, atd.

Před tím, než se rozhodnete, s kterým brokerem budete obchodovat, pořádně si projděte jednotlivé nabídky. Můžete si projít i internetové recenze a srovnávače, díky nimž můžete porovnat nabídky napříč celým trhem. Na internetu najdete i seznam důvěryhodných brokerů vhodné pro začátečníky. Většina brokerů navíc poskytuje možnost demo účtu. I nabídky demo účtů se však od sebe odlišují. Hlavně tím, jestli musíte vložit peníze, abyste si vůbec demo mohli vyzkoušet.. Pravdou je, že i kdybyste zvolili nevhodného brokera, můžete svoje rozhodnutí přehodnotit, vybrat peníze a zvolit jiného brokera. Celou dobu však myslete na to, že se nesmíte stát obětí reklamních kampaní, které se v poslední době dost množí.

Krok číslo 2 – Vyzkoušení demo účtu

 Před tím, než se rozhodnete pro daného brokera, vyzkoušejte obchodování prostřednictvím demo účtu. Jde o nástroj, který je důležitý hlavně pro nováčky. Jedním z nejsložitějších kroků v začátcích obchodování s binárními opcemi je zorientování se v obchodní aplikaci. S tím vám pomůže právě demo účet, který funguje jako reálný účet, ale obchoduje se na něm za virtuální peníze. Díky demo účtu si můžete také vyzkoušet psychiku a zvyknout si na ztráty a zisky.

Krok číslo 3 – Založení běžného účtu

 Jakmile si vyzkoušíte obchodování prostřednictvím demo účtu, můžete si založit běžný účet. Už stačí jen u jednoho z brokerů kliknout na „Zaregistrovat se“ a „Otevřít účet“, vyplnit krátký formulář a vše uložit. Po založení účtu vyplňte veškeré potřebné informace a na účet vložíte peníze. Někteří brokeři požadují k dokončení založení účtu zaslání oskenované občanky a jiní zas vyžadují verifikaci při výběru peněz. Je to z důvodu praní špinavých peněz. Nemusíte se ničeho bát, sám jsem si zakládal několik takovýchto účtů. 

Krok číslo 4 – Vložení peněz

 Po založení účtu je třeba na něj zaslat peníze. Stránky vás po založení účtu na tento krok většinou sami nasměrují. Na stránce, kde budete moci tento krok provést, vyberete jednu z platebních možností, vyplníte formulář a stisknete tlačítko „Vklad“. Záleží, u jakého brokera jste si založili účet, ale většina brokerů podporuje internetové peněženky, nebo klasický bankovní převod. Pomocí internetové peněženky jsou peníze připsány hned, pokud peníze pošlete převodem, tak to trvá zhruba 4 dny.

Krok číslo 5 - Provedení obchodu

 Posledním krokem je provedení samotné transakce čili výběru typu obchodu. Vybrat si můžete klasické High/Low opce, Boundary opce, OneTouch opce. Nyní je na řadě výběr aktiva. Vybírat můžete z akcií, indexů, komodit a měnových párů. Poté vyberete výši vkladu a opční prémii (částka investovaná do obchodu), která musí dosahovat aspoň předepsaného minima. Výsledkem investice je buď ztráta opční prémie, či naopak její zhodnocení. Posledním krokem a tím nejpříjemnějším, je výběr peněz z obchodního účtu.

Závěr

 Obchodování s binárními opcemi není nijak složité. Jedná se o levnější a jednodušší druh než například FOREX obchodování. A s pár tipy a radami, které jsme uvedli výše, zvládnete obchodování i vy. Musíte být ale opatrní, obchodování binárních opcí není tak jednoduché, jak se všude tvrdí. Chce to čas, hodně času. 






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688