V tržnici koupíte pyrotechniku, která může zabít

TNBiz, 14.12.2015

Tržnice v Hatích má pověst dobře zásobeného muničního skladu. Před lety kvůli pyrotechnice vyhořela a dodnes jakoby tady neplatily zákony. Figurant TV Nova měl za pár minut v kapse nálož, která dokáže člověka roztrhat na kusy. Trhovec ji měl vystavenou přímo na pultu.

Petardy jsou tak velké a těžké, že vypadají na první pohled jako nefunkční atrapy. Nakoupené zboží proto zkontroloval zkušený pyrotechnik. "Kdyby mi to bouchlo v ruce, tak by mě to zabilo. Je to nebezpečný výrobek, který by se neměl nikde objevit," zní jednoznačný závěr pyrotechnika Romana Pawlase.


Smrtelně nebezpečná je podle pyrotechnika i menší nálož, kterou trhovci bez obav prodávají. "Kdyby to teď vybuchlo, tak mi to utrhne ruku a obličej a měl bych vnitřní poranění. Nepřežil bych to," hodnotí další menší nálož.

Od prodejce ve stánku figurant žádné varování neslyšel, přestože vysloveně uváděl, že pyrotechniku nakupuje pro svého syna.

Paradoxní na celé situaci je fakt, že trhovci Hatích už předloni štábu prodali petardu, která bez problémů roztrhala plechovou troubu. A stejní trhovci prodávají v Hatích i letos - jen výbušniny mají pořád silnější.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky