BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  11.12.2015 11:42:14

BoE ponechala sazby beze změny, ropa pokračuje v poklesu, trh se připravuje na Fed, analýza DAXu

Počet nových žádostí ve Spojených státech v týdnu do 5. prosince po sezonním očištění stoupl o 13 000 na 282 000, nejvyšší úroveň od začátku července (5měsíční maximum). Analytici oslovení Reuters očekávali pokles o 3 000 pod předchozí výsledek 266 000. Ukazatel se nicméně udržel již 40. týden v řadě pod hranicí 300 000, která je spojována s posilováním trhu práce. To je nejdelší taková série od začátku sedmdesátých let a stejně jako míra nezaměstnanosti tento vývoj tohoto indikátore signalizuje, že trh se blíží plné zaměstnanosti. Čtyřtýdenní průměr, který je považován za lepší barometr trendů na trhu práce, neboť vylučuje týdenní volatilitu, minulý týden stoupl jen o 1 500 na 270 750.

Odolnost trhu práce, navzdory zpomalující se aktivitě u spotřebitelských výdajů i na trhu s bydlením, pravděpodobně dodá centrální bance (Fed) na jistotě, až bude příští týden rozhodovat o prvním zvýšení sazeb po téměř deseti letech.

Členové bankovní rady britské centrální banky (BoE) včera znovu hlasovali v poměru 8 ku 1 pro ponechání úrokových sazeb beze změny na rekordním dně 0,5 procenta. Centrální banka se ve svém zápisu soustředila na opětovný pokles ceny ropy ve světě a pomalejší růst mezd doma. BoE také uvedla, že očekává, že mírnější rozpočtové škrty ve výdajích, které minulý měsíc oznámil ministr financí George Osborne, v příštím roce podpoří ekonomický růst. Britská ekonomika již přes dva roky silně roste, ale inflace zůstává na nule a centrální banka drží sazby na úrovni, kam je srazila na vrcholu finanční krize téměř před sedmi lety.

Ceny ropy ve čtvrtek smazaly počáteční zisky a Brent stagnoval poblíž úrovně 40 dolarů za barel, když trvalé obavy z globálního přesycení trhu vyvážily překvapivý pokles zásob ve Spojených státech po sérii 10 týdnů jejich růstu v řadě. Údaje amerického úřadu pro energetické informace (EIA) ukázaly pokles zásob o 3,6 milionu barelů, zatímco analytici očekávali nárůst o 252 000 barelů.

Severomořská ropa Brent klesla od začátku týdne již o více než 6 procent a po propadu pod 40 dolarů za barel se čím dál více očekává, že by mohla otestovat minimum z roku 2008 poblíž 36 dolarů za barel. Americká WTI se včera obchodovala kolem hodnoty 37,03 dolaru za barel. Od začátku prosince ztratila již 11 procent. Situaci na ropě bude ke konci roku zhoršovat nižší likvidita.

Dnes odpoledne budou publikována dataUSA, hlavně maloobchodní prodeje a spotřebitelská důvěra měřena indexem Univerzity Michigan.

Německý akciový index DAX se opět propadl pod 200denní průměr a Fibonacciho hodnotu 38,20, čímž si otevřel prostor pro hlubší korekci. Nejbližším cílem je Fibo hodnota 50. DAX oslabuje i kvůli medvědí divergenci s oscilátorem MACD. Na 4hodinovém grafu lze vidět delší horní knoty a problém indexu uzavřít na tomto nižším časovém rámci nad Fibonacciho úrovní 38,20 neboli hodnotou 10 600 bodů.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

01.11.2023Fed ponechá sazby beze změny (Ranní zpráva z finančního trhu) (1.11.2023) Investiční bankovnictví (Komerční banka)
14.06.2023Fed ponechá sazby bez změny (Ranní zpráva z finančního trhu) Investiční bankovnictví (Komerční banka)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688