Počasí nám přinese v noci a zítra náledí, dále bude oblačno

TNBiz, 9.12.2015

Řidiči, pozor! V noci ze středy na čtvrtek a ve čtvrtek ráno hrozí na většině území Česka náledí. "Jeho tvorbu očekáváme ve středu před půlnocí v západní polovině Čech, během noci i na ostatním území Čech, k ránu na severu Moravy a místy i ve Slezsku," varuje ČHMÚ.

Výstraha platí pro všechny kraje kromě Zlínského a Jihomoravského, a to od středy 22:00 do čtvrtka 9:00. "Vozovky a chodníky budou místy kluzké, řidiči a chodci by měli věnovat zvýšenou pozornost místním podmínkám a sledovat dopravní zpravodajství," doporučují meteorologové.

Jak bude dál?

Předpověď na čtvrtek:
Bude polojasno, ráno a dopoledne místy mlhy. Na severovýchodě zpočátku až zataženo a místy déšť, nad 1100 m srážky sněhové. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C, ráno ojediněle náledí. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C.

Předpověď na pátek:
Zpočátku většinou jasno, ojediněle zataženo nízkou oblačností nebo mrznoucí mlhy. Během dne od severozápadu oblačno až zataženo, postupně místy déšť, později nad 1000 m sněžení. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C.

Předpověď na sobotu:
Víkend začne oblačnou až zataženou oblohou, zpočátku na většině území bude pršet, v polohách nad 800 m budou srážky smíšené nebo sněhové. Během dne od západu ustávání srážek. Nejnižší noční teploty 4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C.

Předpověď na neděli:
I v neděli bude převážně oblačno, ojediněle přeháňky, v polohách nad 800 m sněhové. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C.

Podobné počasí bude i začátkem příštího týdne. Bude zataženo až oblačno. Ojediněle slabý déšť, v závěru období srážky četnější. Na horách na severu postupně i srážky sněhové. Nejnižší noční teploty 5 až 0 °C, ojediněle při zmenšené oblačnosti kolem -2 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 8 °C.
 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky