Cesta za polární kruh u vás doma

Polární záře nad hlavou, nekončící ledové pláně nebo majestátní lední medvědi. To si asi každý vybaví v souvislost s krajinami za polárním kruhem, které patří k poslední neprobádaným koutům naší planety. Většina lidí se na tato místa nikdy nepodívá, ať už je to proto, že jim chybí dostatek prostředků, dobrodružný duch nebo prostě jen nemají rádi chlad a zimu. Romantiku dlouhých polárních nocí si ale naštěstí můžete užít i v teple svého domova!

Bílá, která evokuje polární pustiny pokryté sněhem, je interiérovou stálicí a nestárnoucí klasikou, kterou lze snadno a působivě zkombinovat snad s kterýmkoliv nábytkem a doplňky. Příkladem mohou být lakované dveře POLAR, které je díky tomu možné umístit do nejrůznějších místností v bytě. „Dveře POLAR se skvěle hodí například do koupelny. Barva je totiž na dveře nanášena trojvrstvým lakováním. Pečlivě je lakována nejen plocha dveřního křídla, ale i jeho hrany. Cílem je zalakovat dveřní křídlo tak, aby dovnitř dveřovky nevnikla žádná vlhkost a vnitřní dřevěná konstrukce tak neměla možnost nasát nežádoucí vodou,“ vysvětluje pan Martin Dozrál, generální ředitel společnosti SOLODOOR, která patří k předním českým výrobcům interiérových dveří.

Ledovou krásu můžete do své koupelny vnést také s pomocí řady koupelnového nábytku INN v bílém provedení s vysokým leskem. „Bílý vysoký lesk je aplikován na nábytek v našem výrobním závodě v moderní lakovací lince. Výsledkem je perfektní a vysoce kvalitní povrch,“ vysvětluje Ing. Zdeněk Blažek, manager marketingu Dřevojasu, v. d., tradičního českého výrobce koupelnového nábytku. Moderní styl řady INN je podtržen závěsným provedením a jednoduchým, ale působivým hranatým designem, díky kterému skříňky působí, jako by pluly po stěně podobně, jako když ledové kry plují po moři.

Pokud milujete sníh a mrzí vás, že si jej můžete užívat jen pár měsíců v roce, tak nezoufejte. Nemusíte se hned vydávat za polární kruh nebo do vysokých hor, sníh můžete dostat až do svého domova díky nábytkovým dvířkům s dřevodekorem sněhový ořech. „Dřevodekor sněhový ořech není působivý pouze na pohled, ale je velmi příjemný i na dotek. Folie je jemně strukturovaná a při jejím pohlazení tak ucítíte jemnou kresbu povrchu dřeva,“ popisuje pan Martin Dusík, vedoucí obchodního oddělení Trachea, a.s., největšího českého výrobce nábytkových dvířek.

Předsíňový nábytek v provedení folie s dřevodekorem sněhový ořech, foto zdroj Trachea

Jestliže chcete, aby interiér vašeho domova vypadal jako ledový palác, mohly by vás zaujmout dveře MASTER. Tyto dveře totiž mohou dosahovat impozantní výšky až 3,7 metrů a v provedení s bílým lakem tak působí jako ledový portál. „Dveře MASTER je možné mít jak otočné, tak ve variantě zasouvacích dveří do stavebního pouzdra. Obzvláště vyniknou ve spojení se skrytou zárubní AKTIVE, která umožňuje, aby dveře tvořily se zdí jednu rovinu,“ říká pan Petr Paksi, výkonný ředitel společnosti J.A.P.

Nic se nevyrovná povznášejícím dojmům, když se usadíte do čerstvě padlé sněhové peřiny? Užívejte si tento pocit každý den! Kožená sedací souprava Jaga se vzdušnou konstrukcí vám tento pocit dopřeje celý rok, díky studené pěně. „V současné době je trendem pro výplň sedáků právě studená pěna, která existuje v různých stupních tuhosti. Zajišťuje větší pohodlí a delší životnost sedací soupravy, protože má lepší pružící vlastnosti než dříve používaná PUR pěna neboli molitan,“ vysvětluje Ing. Ivana Pehalová, obchodní ředitelka společnosti NADOP, a.s., českého výrobce dřevěného i sedacího nábytku a pokračuje: „K dlouhé životnosti sedaček přispívá také správné spojení dílců potahových látek. Pevný spoj na částech potahů je tedy nezbytností. Ideální variantou spojení je dvojjehličkové šití.“ Sedačka stojí na subtilních chromových nožkách, které podtrhují její ledovou krásu. K perfektní relaxaci pomáhají polohovatelné opěrky, které lze individuálně zvedat. Každý si tak může sedačku přizpůsobit svým představám a přáním, podobně jako se sníh uzpůsobí vašemu tělu, když se do něj posadíte.

Vydejte se tedy na cestu za polární kruh, aniž byste museli překročit práh svého domova. Přejeme vám šťastnou cestu!

Materiály vznikly s přispěním společnosti Dřevojas, J.A.P., Nadop, SOLODOOR  a Trachea.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry