TNBiz (TN.cz)
Auto Moto  |  02.12.2015 09:26:48

Plánujete nákup auta s dieselovým motorem? Ideální doba je teď!


Kupovat ojeté auto v zimě vlastně není zas tak špatné, jak se může na první pohled zdát. Spousta lidí sice nechce mrznout venku, ale právě nízké teploty a případná námraza mohou pomoci odhalit, jestli je auto v naprostém pořádku a správně funguje.

Například takové detaily jako funkční vyhřívání zadního okna nebo zrcátek máte skutečně šanci poznat jen tehdy, když je venku pod nulou a na autě se tvoří námraza. Jenže při nízkých teplotách odhalíte například i problémy s motorem, které by jinak letní teploty zamaskovaly.

Jen dobrý diesel naskočí

Zejména u oblíbených turbodieselů lze poměrně rychle poznat, jestli je s motorem a autem vše v pořádku. Naftový motor je z principu fungování na nízké teploty citlivější a mohou se objevit poměrně známé a obvyklé potíže.   

"Pokud diesel nechce naskočit, nebo jím startér točí příliš dlouho, na vině mohou být vadné žhavící svíčky nebo také zanesené palivové vedení a palivový filtr,“ radí Tomáš Svoboda, ředitel služeb Auto ESA. Je lepší požadovat, aby bylo auto před testovací jízdou studené, takže můžete snadno poznat, jak startuje.


I v zimě musí auto chladit

Dnes už vzduchem chlazený motor v autech nenajdete. Ale ani nízké teploty neznamenají, že by se motor nepotřeboval chladit. "Častým problémem jsou závady termostatu, kdy se motor není schopen ohřát na svou provozní teplotu,“ připomíná Svoboda. Poznáte to třeba i tak, kdy při plynulé jízdě z kopce vyšší rychlostí klesá motoru teplota.

Například u dieselů pak dochází k nadměrnému namáhání alternátoru, protože přihřívání motoru spotřebovává spoustu energie a roste tím spotřeba. Opačným problémem může být i v zimě přehřívání, kdy se motor nestačí například při jízdě v koloně chladit. Často za to může vadný ventilátor chladiče, ale problém může být i v zamrznutém chladiči. To může rovněž poškodit motor.


Pozor na kvalitní olej

Nahlédněte do servisní historie auta. "Pokud nemáte jistotu, kdy byl naposledy měněn olej, proveďte preventivní výměnu spolu s olejovým filtrem,“ doporučuje Tomáš Svoboda z Auto ESA. Používejte olej jen té specifikace, který odolává nízkým teplotám, takže dobře maže i studený motor v teplotách pod -20°C.


Používejte aditiva

Během roku lze tankovat tři typy nafty. Je možné, že vámi kupované auto stojí u prodejce delší dobu, proto ihned natankujte naftu určenou pro zimní provoz a klidně ji doplňte i zlepšujícími aditivy. Zimní nafta lépe odolává nízkým teplotám, ale pokud hrozí dlouhodobě teploty pod -15°C, mívá i běžná nafta problémy a tuhne.

Moderním dieselům pak nesvědčí trik, který se používal dříve, tedy že se do nádrže nalilo také trochu benzínu. To už u moderního naftového motoru nedělejte a používejte výhradně aditiva určená pro dieselové motory provozované v zimě.
 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688