Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Akcie ve světě  |  30.11.2015 23:13:37

30. listopadu: Tohle potřebujete vědět nejen o pondělním obchodování na amerických burzách

Americké akcie v pondělí mírně oslabily. Cenné papíry maloobchodních firem zamířily dolů, protože začátek vánoční nákupní sezony ve Spojených státech letos podle prvních zpráv přilákal do obchodů méně zákazníků než v loňském roce. Celý listopad však byl pro americké trhy mírně ziskový, a akcie tak posílily již druhý měsíc v řadě.

Index Dow odepsal 0,44 %, S&P 500 0,46 % a Nasdaq 0,37 %. Za celý listopad naopak Dow skončil mírně nad nulou se ziskem 0,4 %, S&P 500 připsal 0,1 % a Nasdaq procento.

Americké akcie (30. listopadu 2015)
Zdroj: Google

Akcie během dne na moment přeskočily i do plusu, než znovu zamířily do červených čísel. "Investoři sledovali Černý pátek a Kybernetické pondělí, aby zjistili, jestli utrácejí nebo šetří," říká Paul Nolte, portfoliomanažer z Kingsview Asset Management.

Americké akcie (listopad 2015)
Zdroj: Google

Sektor spotřebního zboží patřil k těm, které stahovaly index S&P 500 dolů, společně se sektorem zdravotní péče. "Spotřebitelé utrácejí peníze. Jen je neutrácejí tam, kam se lidé jako já běžně dívají," tvrdí Ike Boruchow z Wells Fargo. "Každý náznak dobré zprávy by podle nás mohl být přijímán dobře, ale netuším, jaká je pravděpodobnost toho, že se nám dostane tuny dobrých zpráv," dodává.

Akcie společnosti Target se krátce propadaly i o 1,5 % v reakci na zprávu, že internetové stránky maloobchodního řetězce byly dočasně kvůli návalu kupujících mimo provoz. Nakonec uzavřely se ztrátou 1,28 %. Nike stahoval dolů index Dow, ztrácel 1,5 %, naproti tomu IBM a Chevron se držely nejvíce v plusu, posílily o 0,7, respektive 1,2 %.

Výrazně se v pondělí nedařilo akciím společností lululemon athleticaRaytheonLockheed Martin a American Eagle Outfitters v reakci na snížení doporučení. Naproti tomu zvýšení doporučení a díky tomu i posílení se v pondělí dočkaly akcie firem FitbitGeneral Dynamics a Microsoft.

Hlavní pondělní události na amerických trzích:

  • Rozjednané prodeje domů v USA v říjnu vzrostly meziměsíčně o 0,2 %, čekal se 1,5% růst po 1,6% poklesu v září (revidováno z -2,3 %). Meziročně se prodeje zvýšily o 2,1 %, čekal se růst o 4,5 % po 3,2% zvýšení v září (revidováno z 2,5 %).
  • Index nákupních manažerů v oblasti Chicaga se v listopadu propadl na 48,7 bodu (odhad: 54 bodů, říjen: 56,2 bodu).
  • Webové stránky řetězce Target pod náporem nakupujících v pondělí zkolabovaly.
  • Index aktivity dallaského Fedu v listopadu vzrostl na -4,9 bodu (odhad: -10 bodů, říjen: -12,7 bodu).
  • Raymond James zvyšuje doporučení na akcie Microsoftu "kupovat" z "market perform". V pondělním obchodování akcie připsaly 0,78 %.
  • Nomura zvyšuje doporučení na akcie Philip Morris na "neutral" z "redukovat". V pondělním obchodování akcie ztratily 0,07 %.
  • Oppenheimer snižuje doporučení na akcie American Eagle na "perform" z "outperform" kvůli valuaci titulu. V pondělním obchodování akcie odepsaly 5 %.
  • FBR snižuje doporučení na akcie lululemon na "underperform" z "market perform". V pondělním obchodování akcie odepsaly bezmála 9 %.
  • Barclays zvyšuje doporučení na akcie General Dynamics na "overweight" z "equalweight". V pondělním obchodování akcie připsaly 0,62 %.
  • Barclays snižuje doporučení na Raytheon na "equalweight" z "overweight". V pondělním obchodování akcie ztratily 2,16 %.
  • Barclays zvyšuje doporučení na akcie Fitbit na "overweight" z "equalweight". V pondělním obchodování akcie připsaly 3,16 %.
  • Barclays snižuje doporučení na akcie Lockheed Martin na "underweight" z "equalweight". V pondělním obchodování akcie odepsaly 3 %.

 

Pokračování shrnutí pondělního obchodování v USA najdete na Investičním webu.

 

Akcie pohledem technické analýzy: V USA je naděje na posílení, Evropa spíše bude stagnovatAkcie pohledem technické analýzy: V USA je naděje na posílení, Evropa spíše bude stagnovat

Technická analýza indexů S&P 500, DAX a STOXX Europe 600.

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688