Společná postel i společná matrace?

Společné bydlení je pro partnery velkou událostí. Ať už se rozhodují o rozvodu elektřiny nebo vybavení ložnice, výsledek chtějí mít vždy perfektní. Nad některými volbami je ale potřeba se zamyslet důkladněji. Například v posteli stráví člověk v průměru osm hodin denně a její kvalitu by proto neměl podcenit. Ruku v ruce s pořízením postele jde také nákup matrace, který je v případě varianty pro partnery o něco složitější. Rozhodně by neměla být volbou jedna velká matrace pro oba. Naštěstí jsou na trhu tzv. partnerské matrace, jejichž nabídka je velmi široká. O co jde? A v čem tkví jejich výhoda?

Když si partneři kupují nové matrace do manželské postele, málokdy se shodnou na stejných parametrech. Žena je zpravidla zvyklá na měkčí matraci, ale partner vyžaduje tužší. Důvodem je odlišná stavba těla muže a ženy a tudíž potřeba různého rozložení hmotnosti. Jak tedy problém různých nároků vyřešit? Právě od toho jsou tu partnerské matrace. Jedná se o matrace, které nabízejí možnost otáčení a tudíž libovolný výběr dvou různých tuhostí při zachování stejné výšky lůžka. Každý si tak může dopřát kvalitní spánek na tuhosti, která mu vyhovuje bez nutnosti hledání kompromisu, který by byl k nevýhodě obou.

Nenechte se ale názvem zmást. Partnerské matrace jsou často vyhledávané i jednotlivci. Užijí si je jak teenageři, tak i senioři. Ceněna je právě rozdílná tuhost každé strany matrace v závislosti na změně tělesné hmotnosti či zdravotního stavu. Navíc díky možnosti používat matraci z obou stran výrazně prodloužíte její životnost.

Neslevujte ze svých požadavků a dopřejte si kvalitní spánek na partnerské matraci DANAÉ od MORAVIA COMFORT.

DANAÉ od MORAVIA COMFORT je partnerská matrace, která kombinuje výjimečnou elasticitu „studené pěny“ s PUR pěnou poskytující dokonalý spací komfort širokému okruhu uživatelů. Vybrat si tak můžete mezi měkčí a tvrdší stranou matrace. Speciální oboustranné tvarování rozděluje jádro do 7 anatomických zón zajišťujících optimální tvrdost pro každou část lidského těla. Matrace je vhodná jednak pro všechny, kteří vyhledávají vysoký komfort při spánku, ale také pro aktivní sportovce. Její nosnost je 120 kg. Výška v potahu 18 cm.

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky