ZUNOBANK (ZUNOBANK)
Akcie ve světě  |  26.11.2015 21:55:48

Super Soused pomáhá Klokánku

Nová služba Super Soused pomáhá jednomu z pražských Klokánků ve Štěrboholech s přestěhováním šesti bytů a společných prostor. Klokánky musely propustit několik dětí do pěstounských rodin a dětských domovů, protože se z rozhodnutí státu od začátku roku nesmí starat o více než 28 dětí.

Nyní musí dívky a chlapci staré prostory Klokánku ve Štěrboholech vyklidit a přestěhovat se do nových pokojů. Peníze na neplánované práce ale nezisková organizace v zásobě nemá.

Projekt Super Soused, v rámci něhož šikovní řemeslníci a kutilové řeší domácí problémy, je sice na trhu teprve dva měsíce, ale už Klokánku nabídl svoji pomoc, protože cítí potřebu děti v náročné situaci podpořit. Zrealizovat zadané opravy a práce se už prostřednictvím Super Souseda rozhodli první kutilové. Práce nabízí nejen za lepší férové ceny, ale pro Klokánek i úplně zdarma.

„Jsme velmi příjemně překvapeni tím, že se nám během pouhých dvou dnů přihlásilo několik dobrovolníků, kteří chtějí Klokánku pomoci i zadarmo nebo za tržně bezkonkurenční ceny. A hlásí se stále další. Takovou rychlost jsme sami nečekali. Vážím si toho, že nadšení pro dobrou věc u Čechů stále ještě funguje,“ konstatuje Lukáš Novák, spoluzakladatel a investor služby Super Soused.

Super Soused pro práce v Klokánku hledá i další kutily, kteří mají zájem dětem pomoci a sami si můžou určit jak a za kolik. Klokánek totiž hledá hned několik profesí – stěhováky, řemeslníky, malíře a elektrikáře. Staré byty potřebují vyklidit, demontovat a přestěhovat nábytek, nové pokoje zase vymalovat, zapojit elektrospotřebiče a zajistit potřebné opravy.

Od ledna 2013 je kapacita Klokánků z nařízení ministerstva práce a sociálních věcí trvale snížena na 28 míst, opatření je důsledkem novely zákona o sociálně právní ochraně dětí. „Vzhledem k novele zákona a vzhledem k restrukturalizaci Fondu ohrožených dětí bude náš Klokánek nadále využívat jen polovinu budovy. Proto se nyní snaží zajistit dobrovolníky pro přestěhování do její druhé části. Jsme rádi, že se zde objevil projekt Super Soused, který nám s tím pomůže, velice si toho vážíme. Tím spíše, že funguje teprve dva měsíce a už svoji energii směřuje do dobročinných projektů,“ vysvětluje Jan Vaněk, předseda Fondu ohrožených dětí a vedoucí Klokánku ve Štěrboholech.

Super Soused řeší běžné i nestandardní problémy v domácnosti prostřednictvím šikovných pomocníků z celé Prahy a okolí. Zákazník si zadarmo zadá na portál Super Soused svůj požadavek, popíše, co potřebuje a pak si už jen vybere z nabídek ochotných kutilů a řemeslníků. Je čistě na něm, jestli bude posuzovat podle ceny, nabízené kvality nebo referencí. Super Soused je tak řešením pro všechny, kdo pomoc s domácími pracemi a opravami potřebují, stejně jako pro všechny zručné řemeslníky, kutily a šikovné pomocníky, kteří si chtějí přivydělat tím, co umí a co je baví.

„Najít schopného a nepředraženého řemeslníka je dnes v Praze a okolí opravdu problém. Proto chceme to, co normálně funguje na vesnici - najít šikovného řemeslníka podle doporučení - přenést i do měst. Lidé už nemusí složitě vyhledávat mezi stovkami neznámých firem, jednoduše zadají úkol a pak si vyberou z nabídek šitých přímo na míru,“ vysvětluje Lukáš Novák.

Logo ZUNOOnline banka Zuno zahájila svou činnost v roce 2010 na Slovensku, po kterém následovala v polovině roku 2011 Česká republika. Patří mezi vůbec první online banky působící v regionu střední a východní Evropy. Jako jediná banka v Česku ani na Slovensku nedisponuje žádnými fyzickými pobočkami, funguje pouze online. Během 3 let se ze start-up společnosti stala online banka s 200 000 klienty nabízející široké produktové portfolio (běžný účet s debetní kartou, spořicí účet, online půjčka a refinancování, kreditní karta nebo kontokorent). Nekonveční značka zaměřená na jednoduchost dle motta Less bank, more life. Další informace o českém zastoupení Zuno Bank AG naleznete na zuno.cz nebo .


Poslední zprávy z rubriky Akcie ve světě:

St   8:17  Wall Street má za sebou druhou rally v řadě ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688