Alojz Ryšavý (ALO diamonds)
Investice  |  26.11.2015 15:43:19

Objem prodaných šperků dosáhne o Vánocích historického rekordu

Během prosince utratí Češi za šperky až 3,7 x více peněz, než činí měsíční průměr v období leden až říjen. Letošní Vánoce budou dle odhadu klenotnictví ALO diamonds výjimečné. Objem prodaných diamantových šperků bude největší v historii České republiky. Hlavními důvody jsou rostoucí popularita investičních i neinvestičních šperků a příznivá ekonomická situace projevující se v rostoucí kupní síle obyvatel.

Prosinec bývá tradičně měsícem s nejvyššími tržbami. Podle ALO diamonds vzrostly během prosince 2014 prodeje o neuvěřitelných 271,3 % oproti měsíčnímu průměru v období leden až říjen téhož roku. Na Slovensku, kde kupují šperky ve větší míře průběžně po celý rok, vzrostly prodeje ve srovnání s ČR mnohem méně. Růst zde podle ALO diamonds činil 257,1 % .

 V posledních letech se zvyšovaly prodeje přibližně o 20 %. Pro příští rok odhadujeme, že se dynamika růstu zvýší na minimálně 25 %. Hlavními důvody jsou pozitivní očekávání vývoje ekonomiky a rostoucí kupní síla. Velký vliv má také měnící se přístup ke šperkům. Kvalitní a krásný šperk už Češi nevnímají jako něco nedostupného. Klenoty jsou stále častěji vnímány jako dlouhodobá investice,“ uvádí Ľubomír Macek, projektový manažer ALO diamonds.

Maloobchodní tržby vzrostly o 26,9 %

Za letošní 3. čtvrtletí meziročně vzrostly maloobchodní tržby ALO diamonds o 26,9 %. Vedoucím regionem je hlavní město. Statistiky ALO diamonds uvádějí, že se v Praze prodá o 60 % více klenotů, než je celkový souhrn ostatních částí republiky.

Předpoklad o rekordních Vánocích potvrzuje i Pavel Včela, ředitel české pobočky GLS: „Předpokládáme, že se z E-shopů o letošních Vánocích přepraví historicky nejvyšší počet zásilek v historii ČR. Jsme připraveni, že v době, kdy počet zásilek kulminuje, zpracujeme až 3,5x více balíků oproti letnímu provozu. Díky nedávnému rozšíření kapacit třídícího centra o 50 % a odpovídajícímu navýšení počtu pracovníků jsme na vánoční sezónu důkladně připraveni. Nehledě na narůstající objemy realizujeme v tomto období tradičně i bezplatnou přepravu více než 5000 dárků charitativního projektu Daruj hračku, u kterého jsme již popáté logistickým partnerem“.

 Diamantové prsteny a náušnice

Ze statistik prodaných diamantových šperků ALO diamonds vyplývá, že nejvíce se prodávají prsteny a náušnice. Dohromady tvoří téměř dvě třetiny všech prodaných šperků. V porovnání s Prahou se na Moravě těší o trochu větší popularitě přívěsky s drahými kameny. Tvoří zde téměř třetinu všech prodejů.

„Češi i Slováci už nekupují jen podle toho, co se jim líbí. Stále více zákazníků přichází s tím, že si chtějí pořídit investiční šperk, který bude v dlouhodobém horizontu generovat zajímavé zhodnocení. Podle našeho průzkumu si klenoty pořizuje primárně jako investici 23 % Čechů a 27 % Slováků,“ dodává Ľubomír Macek. Český i slovenský trh se tak pomalu přibližuje západním zemím, kde je investiční šperk běžnou součástí dlouhodobého investičního portfolia.

Slováci si šperky oblíbili více než Češi

Pokud porovnáme oblibu klenotů u Čechů a Slováků, statisticky vítězí naši východní sousedi. Podle letošního průzkumu ALO diamonds alespoň jednou za rok kupuje šperk 30 % dotázaných Čechů, u Slováků je to 38 %. Darem jej během pěti let dostane v ČR více jak polovina respondentů (56 %) a na Slovensku dvě třetiny (65 %).

Diamantové šperky za 80 miliard dolarů

roce 2014 se na celém světě podle těžařské společnosti De Beers prodaly diamantové šperky za 80 miliard amerických dolarů. Ve srovnání s předchozím rokem se jednalo o 3% růst. Hlavní tahounem rostoucí poptávky je v poslední době ekonomický růstUSA a sílící střední vrstva v Číně a Indii.

 

__________________________________________________________

 

ALO diamonds je vedoucí české klenotnictví s nejširší maloobchodní sítí s diamantovými šperky v ČR a SR. Již od roku 1995 vyrábí oslnivé klenoty s diamanty a barevnými drahokamy různých kolekcí a stylů v jednom z největších kreativních ateliérů ve střední Evropě. Jako první firmaČR a na Slovensku začala v roce 1997 obchodovat na burzách v Antverpách, Hongkongu a Izraeli. ALO diamonds má v současné době šest luxusních butiků v České republice, tři na Slovensku a dva v USA. Zároveň také spravuje značku ALOve, která se zaměřuje na prodej šperků v cenové kategorii do 30 000 korun.


ALO diamonds

je významná česká klenotnická společnost s nejširší maloobchodní sítí s diamantovými šperky v ČR a SR. Již od roku 1995 vyrábí oslnivé šperky s diamanty a barevnými drahokamy různých kolekcí a stylů v jednom z největších kreativních ateliérů ve střední Evropě. Jako první firma v ČR a na Slovensku začala v roce 1997 obchodovat na burzách v Antverpách, Hongkongu a Izraeli. ALO diamonds má v současné době pět luxusních prodejen v České republice a tři na Slovensku. V roce 2013 společnost zprovoznila butik ve floridském Miami a nyní otevírá luxusní prodejnu v texaském Houstonu.

Více informací na: www.alo.cz

 

 

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá   9:19  Milorad Mišković: Poptávka a nabídka na rezidenčním trhu (nejen) v Praze se... Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Pá   9:17  Ranní shrnutí (29.03.2024) X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688