Brumík, piškoty a další známé sušenky vyrábí v Polsku!

TNBiz, 24.11.2015

Piškoty Opavia mají podle zákazníků horší chuť, tvar i barvu. Firma Mondelez, pod kterou Opavia spadá, sice změny kvality odmítá, jenže podle obalu se změnilo složení, navíc vzrostla i cena. Mondelez totiž přesunul výrobu do Polska.

Státní zemědělská a potravinářská inspekce nyní společnosti Mondelez nařídila, aby uvedla zemi původu i u dalších výrobků. U těch totiž zatím cudně uvádí jen jméno prodávajícího, kterým je " Mondelez Czech Republic s.r.o., Karolínská 661/4, 18600 Praha, Česká republika“.

Jedná se o následující výrobky: Piškoty, BeBe Rodinné, Brumík, Disko, Zlaté Mini Polomáčené, Zlaté kolečka a Zlaté sušenky

"Uvedení údaje o prodávajícím není údajem o zemi původu a ve spojení se značkou Opavia, která se tradičně váže k výrobnímu závodu v Opavě, se může jednat o informace, které mohou spotřebitele vést k závěru, že se jedná o výrobek původem z Česka," upozorňuje mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

Inspekce se proto zabývala těmito neodpovídajícími a nedostatečnými informacemi na obalech uvedených výrobků značky Opavia a nařídila společnosti Mondelez Czech Republic s.r.o. jejich přeznačení.
 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky