Konopné sušenky k svačině i na vánoční stůl

Netradičním druhem cukroví pro letošní Vánoce mohou být jednoduché a dietní sušenky s konopím a sezamovým semínkem. Mohou být i zpestřením svačiny do práce nebo do školy.

 

Konopí patří do české kuchyně od pradávna. Semena jsou bohatá na konopný olej i esenciální aminokyseliny. Hrst semínek dokáže pokrýt dokonce celou potřebu proteinů a mastných kyselin na celý den dospělého člověka. Podle Jiřího Stabla z Carun Pharmacy, českého výrobce potravin, kosmetiky i léčiv z konopí, obliba o tyto produkty stále stoupá. „Chuť konopného semínka je příjemně oříšková a chodí se do sladkých i slaných pokrmů. Navíc neobsahují THC, takže se nemusíte bát omamných účinků. Díky tomu jsou semínka vhodná i pro děti, těhotné nebo kojící ženy a aktivní sportovce,“ vysvětluje Jiří Stablo. 


25 g konopného másla
150 g konopných semínek semletých na mouku
25 g loupaného konopného semínka
25 g sezamového semínka
1 lžíce prášku do pečiva
1 lžíce pšeničných klíčků
2 lžíce konopného (jiného rostlinného) mléka 

Postup:
Troubu předehřejeme na 190 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.
V misce utřeme máslo se semínky, pak přidáme ostatní suroviny včetně mléka a vypracujeme tuhé těsto. Vyválíme ho na pomoučeném vále na asi půl centimetru vysokou placku, ze které vykrájíme kolečka nebo jiné tvary. Podle chuti je můžeme posypat semínky.
Pečeme asi 10 minut do zezlátnutí.

Tip: 
Konopnou mouku připravíte jednoduše semletím semen na mlýnku na mák nebo na maso.

Konopné mléko je také velmi jednoduché. Stačí rozmixovat 100 g semínek s 250 ml vody. Přidat můžete i pár mandlí a mléko ochutit skořicí nebo vanilkou.

 

Dokonce i konopné máslo si můžeme připravit doma! 

Carun Pharmacy je výhradně českou společností, nabízející široký sortiment prověřených odborně připravených produktů z konopí, které firma prodává po celé EU. V současné době je firma jediným českým výrobcem, který vyrábí zdravotnický prostředek z konopí botanického druhu. Společnost je vlastníkem nejznámějšího konopného portálu v ČR http://www.konopnyshop.cz a provozuje síť Konopných lékáren. Carun je registrovanou značkou. Slogan firmy: „Znáte pravdu o konopí?“.

Více informací na: www.carun.cz nebo na http://www.konopnyshop.cz

 


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zavařování a vaření