Zimní počasí vydrží celý týden

TNBiz, 23.11.2015

"Poslední listopadový týden bude ve znamení zimního počasí – po ránu očekáváme mráz, v odpoledních maximech to budou teploty do +5 °C. Srážky budou sněhové, smíšené a ojediněle i mrznoucí. Na silnicích to může klouzat," varuje meteoroložka Dagmar Honsová.

V pondělí bude oblačno až polojasno, místy občasné sněžení. Nejvyšší teploty mezi nulou a čtyřmi stupni nad nulou. Teplota v 1000 m na horách kolem -4 °C. Povane mírný západní vítr.

"V úterý bude polojasno až oblačno, občas sněhové přeháňky. Noční teploty 0 až -4 °C. Denní teploty 0 až 4 °C. Slabý jihozápadní vítr. Ve středu bude oblačno až zataženo, občas déšť se sněhem, nad 500 m srážky sněhové. Noční teploty -2 až -6 °C. Denní teploty 0 až 4 °C. Mírný jižní vítr," nastiňuje výhled na následující dny Honsová.

Čtvrtek bude zatažený až oblačný s s občasným deštěm se sněhem nebo mrznoucím mrholením. V noci bude mezi nulou a mínus čtyřmi stupni, před den mezi jedním a pěti stupni nad nulou. Bude foukat mírný jihozápadní vítr.

"V pátek bude polojasno až oblačno, ojediněle sněhové přeháňky, v nížinách déšť. Noční teploty -1 až -5 °C. Denní teploty 0 až 4 °C. Mírný severozápadní vítr," popisuje konec pracovního týdne Honsová.

O víkendu bude sněžit, ale jen na horách. V sobotu bude oblačno až polojasno, místy sněhové přeháňky, v nížinách déšť. Noční teploty 0 až -4 °C. Denní teploty 0 až 4 °C. K tomu mírný západní vítr.

V neděli bude oblačno až polojasno, místy přeháňky, od vyšších poloh sněhové. Noční teploty 1 až -3 °C. Nejvyšší teploty 1 až 5 °C. Čerstvý jihozápadní vítr.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky