Online služby vám poskytnou nově i advokátní kanceláře

V České republice se začíná více využívat služeb advokátů on-line. Souvisí to s růstem celého trhu a zvýšením počítačové gramotnosti. Klienti si nový způsob poskytování právních služeb pochvalují.

Obecně v ČR drtivá většina všech domácností disponuje přístupem k internetu a stále více si zvyká jeho prostřednictvím objednávat i nejrůznější služby, mezi které patří nově i služby advokátů.

Online advokátní kanceláře fungují podobně jako eshopy. Klient tak nikam nemusí a vše zvládne z pohodlí svého domova. „Vyvinuli jsme si vlastní speciální systém, jehož prostřednictvím nám klient sdělí detail svého případu, poskytne dokument, zaplatí platební kartou a pak už jen čeká, až mu přijde vyřízená objednávka nebo se ozve advokát ke konzultaci“, vysvětluje zakladatel služby dostupnyadvokat.cz Ondřej Preuss.

Velká výhoda online advokátů je rovněž v ceně jejich služeb. „Naše služby mohou být nabízeny za příznivější ceny než v klasické advokátní kanceláři, protože nám odpadá celá řada nákladů, které musí offline advokáti vynaložit“, konstatuje Preuss a dodává: „online služba je stejně kvalitní jako služba poskytnutá ve „standardní advokátní kanceláři“, neboť klientům nabízíme právní jistotu posílenou osobní odpovědností jednotlivých advokátů, která je navíc kryta jejich povinným advokátním pojištěním, které je u nás nastaveno na dvojnásobek advokátního standardu.“

Výhodou online advokátů je rovněž rychlost s jakou dokáží řešit právní problémy svých klientů.

Dostupnyadvokat.cz je inspirován podobnými službami úspěšně fungujícími v zahraničí, a to zejména ve Velké Británii. „Český právní trh sice nabízí dostatečný počet advokátů, ti však nejsou dostupní pro každého. Pro obyvatele velkých měst znamená naše služba zejména úsporu času, neboť jim odpadne nutnost dojíždění za advokátem, pro obyvatele menších měst nebo vesnic se může jednat o jedinou možnost, jak získat kvalitní a prověřený právní servis zkušených advokátů,“ uvádí Preuss.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy