Ekonomický deník (Ekonomický deník)
Akcie ve světě  |  20.11.2015 06:00:55

Flexjet se stane prvním odběratelem nadzvukových business tryskových letadel společnosti Aerion


Nové revoluční tryskové letadlo zkrátí dobu letů mezi interkontinentálními destinacemi.

Společnost Aerion Corp., jednička v oblasti nadzvukové technologie, a společnost Flexjet LLC, která nabízí cestujícím nejluxusnější flotilu soukromých letadel, oznámily, že Flexjet podal závaznou objednávku na 20 letadel AS2 společnosti Aerion, což bude první nadzvukové business tryskové letadlo pro komerční účely. Flexjet se stává prvním flotilovým odběratelem letadel AS2.

„Během své existence byla společnost Flexjet vždy v popředí letecké technologie a našim majitelům předváděla pokročilé výkony. Dnes jsme hrdi na to, že stojíme v popředí další revoluce v oblasti cestování nadzvukovými business tryskovými letadly. Jsme potěšeni, že budeme prvním flotilovým odběratelem letadel Aerion AS2 a že budeme schopni nabídnout našim majitelům možnost nadzvukových interkontinentálních letů,“ uvedl Kenn Ricci, předseda představenstva společnosti Flexjet.

Business tryskové letadlo Aerion AS2 dosahuje maximální rychlosti 1,5 machu, což je o 67 procent větší rychlost ve srovnání s dnešními nebo očekávanými rychlostmi dálkových podzvukových tryskových letadel. Maximální kapacita stroje AS2 má být 12 pasažérů a na jednu nádrž bude mít při nadzvukové rychlosti dolet 9 300 km (4 750 námořních mil), čímž oproti tryskovým letadlům ušetří při cestě přes Atlantik přes tři hodiny a více než šest hodin při delších trasách přes Pacifik. Tryskové letadlo se třemi motory, které v současnosti konstruuje společnost Aerion ve spolupráci s Airbus Group, bude mít svůj inaugurační let v roce 2021 a do provozu bude uvedeno v roce 2023.

„Prověřili jsme technologii společnosti Aerion a ohromné možnosti výkonnosti letadla AS2 a vidíme jejich potenciál průlomových změn v oblasti obchodního cestování. Společnosti Aerion a Airbus Group pokračují v rozvoji AS2 impozantní rychlostí,“ dodal Ricci.

Společnosti Aerion a Flexjet budou spolupracovat na vytvoření ohromujících a jedinečných interiérů letadel AS2, čímž budou pokračovat v tradici předních interiérů, jako např. v nedávno zprovozněné flotile Red Label společnosti Flexjet. Společnost Flexjet očekává, že mnoho zákazníků využije prostřednictvím jejího inovačního programu Global Access kombinaci tryskového letadla AS2 s jinými letadly Flexjet s velkou kabinou, kdy využijí rychlost tryskového letadla AS2, aby dodrželi mimořádně náročný časový harmonogram, jako např. interkontinentální zpáteční lety v jednom dni.

„Kenn Ricci a všechny společnosti Directional Aviation, na které dohlíží, se časem ukázaly jako jedničky v oboru a inovátoři,“ uvedl Robert Bass, předseda představenstva společnosti Aerion. „Máme společnou vášeň pro výkonnost a průlomové změny v obchodním letectvu. Toto je opravdu začátek skvělé spolupráce našich společností. Chci Kennovi poděkovat za jeho vizi a důvěru ke společnosti Aerion.“

-usi-, tz


Ekonomický deník přináší zpravodajství, analýzy a komentáře ze světa ekonomiky a technologií.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688