Projekt Park Hloubětín získal titul

11. listopadu 2015 byly na galavečeru v Betlémské kapli vyhlášeny výsledky 13. ročníku celostátní soutěže „ Český energetický a ekologický projekt, stavba, inovace roku 2014 “, kterou každoročně vypisuje Ministerstvo průmyslu a obchodu a Ministerstvo životního prostředí. V kategorii Projekty triumfoval energeticky pasivní projekt Park Hloubětín od developerské společnosti JRD. Porota ho ocenila jako výrazný pražský stavební komplex, který v maximální míře aplikuje prvky energeticky pasivní architektury.

Cílem soutěže je prezentovat stavby, projekty a inovace, které významným způsobem snižují energetickou náročnost, zvyšují energetickou účinnost zdrojů a přispívají ke zlepšení životního prostředí v České republice. Osmičlenná porota z přihlášených realizací vybrala nejlepších šest, které ocenila jednotlivými tituly. K vítězství Parku Hloubětín v kategorii Projekty majitel JRD Jan Řežáb uvádí: „Úspěch v soutěži, která se věnuje energeticky úsporným stavbám, projektům a inovacím, je pro nás velmi cenný. Jejím záměrem je ukázat, že investice do energeticky šetrných budov významně napomáhají k ekonomickému a udržitelnému růstu Česka a k lepší kvalitě života jeho obyvatel. Tyto cíle jsou nám velmi blízké a těší nás, že naše pasivní projekty oceňované odbornou veřejností jsou oblíbené i mezi zájemci o nové bydlení, kteří je většinou vykoupí ještě před kolaudací.“

Energeticky pasivní projekt Park Hloubětín je největší pasivní projekt v České republice. Skládá se ze tří samostatných budov s celkem 127 byty v dispozicích 2+kk až 5+kk. Všechny bytové jednotky jsou charakterizovány promyšlenými dispozicemi, dostatkem úložných prostor a světlými interiéry s výhledy do vnitřního parku. Půl roku před dokončením výstavby posledního domu zbývá v projektu již jen posledních 6 volných bytů. „Pasivní byty v tomto projektu jsou prosvětlené, vzdušné, zdravé a energeticky velmi úsporné. Nachází se zde moderní systém řízeného větrání s rekuperací tepla, který vytváří zdravé vnitřní prostředí a snižuje náklady na vytápění. Ty jsou oproti běžným novostavbám nižší až o 85 %,“ dodává Jan Řežáb.

 




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy