BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  12.11.2015 12:27:14

Mario Draghi opět srazil EUR/USD pod 1,07, Austrálie zveřejnila výborná data z trhu práce; analýza AUD/USD, AUD/NZD, EUR/USD

Australský dolar (AUD/USD) si v noci připsal přes 1,2 procenta zisku, když investory oslnila výborná čísla z tamního trhu práce. AUD proti USD posílil z měsíčních minim 0,7016 na hodnotu 0,7146, přičemž nyní ho čeká test silné rezistenční zóny 0,7150 - 0,7170 (viz. graf níže). Míra nezaměstnanosti klesla v říjnu ze zářijových hodnot 6,2 procenta na 5,9 procenta. Ekonomika vytvořila v říjnu až 58 000 nových pracovních míst, přičemž trh čekal jenom 15 000. Rabobank přirovnává tento skvělý australský výsledekamerickým NFP (počet nově vytvořených pracovních míst mimo zemědělský sektor) ve výši 783 000.

Investoři postupně začínají opouštět naději, že australská centrální banka (RBA) bude nucena brzy přistoupit k dalšímu snížení úrokové sazby. Na prosincové zasedání již nesázejí a únorová pravděpodobnost klesla po datech z trhu práce z 50 na 28 procent.

Náznaky, že se jádrová inflace eurozóny oživí v dlouhodobě udržitelné míře, slábnou, uvedl dnes ráno prezident Evropské centrální banky (ECB) Mario Draghi v projevu pro Evropský parlament. S odvoláním na klíčový barometr ekonomického růstu, od kterého se odvíjí další případné akce ECB, tak Draghi naznačil, že ECB dále uvolní svou měnovou politiku." Zatímco oživení bude postupně zesilovat, zdlouhavá ekonomická slabost z uplynulých let tíží růst nominálních mezd, což může tlumit cenové tlaky," řekl.

Prezident ECB rovněž uvedl, že inflační výhled se zhoršuje i kvůli lepším výkonům eura, které pokračují od května. Včera proti euru bojoval další člen ECB Visco, jenž volal po dalším snížení úrokové sazby. Tento krok neodmítá ani Mario Draghi, který navíc naznačuje možnost prodloužení programu QE, případně navýšení jeho objemu. Trhy na tato slova dlouho čekaly, protože se chtěly ujistit, že Draghi bude hrát stejnou hru, i když Fed potvrdil svůj záměr zvýšit úrokové sazby v prosinci.

Euro se proti USD po slovech Mario Draghiho propadlo pod hodnotu 1,0700. Nicméně opět se pod ní dlouho neudrželo a nyní se obchoduje nad touto úrovní. EUR/GBP se po slovech Draghiho propadlo na 3měsíční minima.

Dnes nás čeká celá plejáda vystoupení centrálních bankéřů z amerického Fedu (Yellenová, Bullard, Lacker, Dudley, Evans), kteří budou vesměs hovořit na téma měnové politiky. Zítra pak americké maloobchodní prodeje. Obchodníci ropy by dnes měli sledovat zásoby této komodity v US, zveřejněné odpoledne.

Akcie Rolls-Royce dnes ztrácejí přes 17 procent poté, co výrobce motorů snížil výhled svého zisku na rok 2016. Za poslední rok to udělal již počtvrté kvůli prudkému poklesu poptávky po náhradních dílech a servisu leteckých motorů.

Pro další vývoj AUD/USD bude klíčová reakce na Fibonacciho hodnotu 38,20 předchozího říjnového výprodeje neboli na hodnoty 0,7150 – 0,7170.

AUD/NZD předchozí týden opustil klesající kanál, čímž si naznačil možnost růstu. Následně konsolidoval v obdélníku, s jehož horní hranou aktuálně bojuje. Když se dostane nad maxima z 4.11.2015, lze očekávat další posílení AUD/NZD.   

EUR/USD se propadlo pod dolní hranu trojúhelníku. Pokud se pod ní udrží, lze spekulovat na pokles. Silní rezistenční zónu představují hodnoty 1,0770-1,0780.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688