Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  06.11.2015 17:57:03

Kofola nabídne akcie veřejnosti; Erste předvedla rakeťáckých +7 % po výsledcích

V páteční poslední seanci týdne pražská burza přidala +1,3 % na 988,32 b. na velmi mírně podprůměrném objemu obchodů. V regionu CEE byla Praha mezi těmi šťastnějšími, WIG dnes ztrácel, BUX přidával +0,7 %. Pražská burza v prvním listopadovém týdnu celkově připsala celkem +0,53 %.

Páteční den se nesl ve znamení výsledků Erste Bank, které byly spíše neutrální. Investoři si přesto akcii oblíbili a během dne jí vyliftovali na závěrečných 762,80 (+7,21 %), když v jeden okamžik jsme ji viděli dokonce na 770 , na více však Erste dnes sílu neměla. V týdenní výkonnosti se dostala na druhé místo s +5,07 %.

KB byla vlečena pozitivním sentimentem a přidávala 1,52 % na 5 079 . Pojišťovna VIG, poslední z finančního sektoru, získala mírných +0,11 % na závěrečných 785 .

ČEZ dnes neměl svůj den a ztratil 2,17 % na 487,80 . Unipetrol si dnes došel pro mírný zisk 0,63 % a zavírá týden na 151,45 .

O2 CR v pátek jemně ztratila -0,35 % na 228,40 . Společnost dnes po trhu oznámila, že řádná valná hromada bude 8. Prosince a na pořadu VH bude také souhlas s vkladem části závodu dcery O2 IT Services a rozhodnutí o nabytí vlastních akcií společnosti. V týdenní výkonnosti akcie ztratila 1,13 % své hodnoty a řadí se k outsiderům týdne.

Fortuna dnes potvrdila svoje prvenství jako top titul tohoto týdne. Dnes přidala 1,18 % na 77 a za celý týden nabrala 5,12 %.

Výrobci lihovinStock a Lobkowicz si dnes lízali rány. Stock Spirits ztratil -0,93 % na 69,60 . Lobkowicz odevzdal -0,49 %. Za celý týden oba tituly také ztratily na hodnotě.

Defenzivní Philip Morris přidal +0,54 % na 11 750 a Pegas Nonwovens naopak silně ztrácel a to -1,61 %. Byl tak hned za ČEZem druhou nejhůře performující akcií dnešního dne.

Páteční den přinesl také další novinku, o které se v kuloárech spekulovalo delší dobu. Kofola se bude obchodovat veřejně. Firma nabídne akcie veřejnosti i institucionálním investorům. Kofola ve velmi dobré kondici. Takže všichni s napětím očekáváme na veřejné obchodování. Obchodovat by se mělo ještě letos. Více detailů zde.

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688