Ceny elektřiny jsou rekordně nízko. Kde ji koupíte nejlevněji? PŘEHLED

TNBiz, 4.11.2015


Ceny energií klesají už třetí rok v řadě, oproti roku 2011 jsou ceny prakticky poloviční. Zlevňovat své služby začaly dodavatelé energie letos v červenci a nárůst ceny odborníci neočekávají. Spíše naopak, píší Hospodářské noviny.

Od nového roku budou ceny energií klesat o jednotky procent. Ceny na příští rok by společnosti mohly ohlásit už do konce listopadu. Některé společnosti výrazně zlevňovaly už nyní.

Podle odborníků by se ceny pro domácnosti v roce 2016 mohly snížit zhruba do pěti procent. V dalších letech se ale situace otočí a ceny elektřiny pro domácnosti začnou opět růst.

Podívejte se, jaké jsou současné ceny energií na českém trhu. V tabulce je uvedena roční cena pro tříčlennou rodinu v Praze, která elektřinu používá na běžnou spotřebu a ke svícení.

Má to ale háček, ne pro všechny bude zlevnění elektřiny tak znatelné. Levnější energie nabízejí společnosti především těm zákazníkům, kteří jejich služeb využívají dlouhodobě.

Na pokles cen elektřiny má vliv především zlevnění ropy a plynu na světových burzách. Ještě před rokem přišla jedna MWh na 35 euro, před dvěma týdny to bylo už jen 28,5 eura.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky