Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Makroekonomika  |  03.11.2015 22:01:26

Proč bychom měli přijmout zrovna vás? 3 nejlepší odpovědi

ou nejlepší strategii zvolit při pracovním pohovoru, když na vás personalista vytasí jednu z nejčastějších otázek?

Možná otázku "proč bychom měli přijmout zrovna vás" vnímáte jako záludnou a nepříjemnou. Pokud se na ni ale dobře připravíte, můžete odpověď na ni proměnit ve skvělou příležitost ke shrnutí svých silných stránek a předpokladů pro pracovní pozici.

Zde jsou tři osvědčené strategie, jak se při pracovním pohovoru stát pro personalistu dobře zapamatovatelným, a tedy předurčeným pro úspěch.

1. Nabídka versus poptávka

Vyzrajte na záludný dotaz personalisty tím, že budete zvídaví a detailněji odhalíte, co konkrétně firma u pozice vyžaduje a jaké přínosy by nová práce měla pro vás. Hodně kandidátů dělá chybu v tom, že se snaží pouze vyjmenovat výhody pro zaměstnavatele. Cílem firmy ale není jen získat zaměstnance, který bude "jak dělaný" pro danou pozici. Zároveň musí být také "zapálený pro věc". Přemýšlejte o motivaci, jak byste díky nové práci zlepšili své dovednosti a zda pozice skýtá možnost kariérního postupu.

2. Expert v oboru

Kompletní otázka personalisty zní: "Proč si máme vybrat právě vás, ne někoho jiného?" Snažte se proto zamyslet se nad tím, v čem jste výjimeční v porovnání s konkurenty. Mějte na paměti, že soutěžíte s ostatními stejně kvalifikovanými kandidáty, takže je potřeba prokázat, že jste ve svém oboru špička.

Nepodceňujte přípravu na pohovor a prostudujte si firmu do hloubky, zaměřte se na to, v čem je unikátní, mluvte o historii i budoucnosti. Znalosti o společnosti znamenají hned několik konkurenčních výhod - ukazují váš vážný zájem o pozici, protože jste kvůli získání informací byli ochotni investovat svůj čas a úsilí, a navíc působíte jako někdo, kdo už o firmě něco ví, takže se snáze zaškolí.

3. Řešení problémů

Někdy personalisté inzerují volnou pracovní pozici, protože ve firmě vyvstal nějaký problém, který dosavadní tým nedokáže vyřešit. Jděte k jádru věci a v odpovědi navrhněte, jak byste firmě zajistili úlevu od problémů, které ji právě sužují. Neztrácejte čas tím, že budete mluvit pouze o minulosti, buďte vizionáři.

Otázky z pracovních pohovorů ve velkých firmách, nad kterými se opravdu musíte zamysletOtázky z pracovních pohovorů ve velkých firmách, nad kterými se opravdu musíte zamyslet{'url': 'http://media.investicniweb.cz/photos/2015/03/31/75-41953-pokud-byste-meli-vylozit-letadlo-plne-bonbonu-co-byste-del.jpg', 'width': '199', 'original': {'url': 'http://media.investicniweb.cz/photos/2015/03/30/41953-pokud-byste-meli-vylozit-letadlo-plne-bonbonu-co-byste-del.jpg', 'width': '1024', 'height': '797'}, 'height': '113'}{'url': 'http://media.investicniweb.cz/photos/2015/03/31/75-41954-proc-je-zeme-kulata-softwarovy-inzenyr-twitter.jpg', 'width': '200', 'original': {'url': 'http://media.investicniweb.cz/photos/2015/03/30/41954-proc-je-zeme-kulata-softwarovy-inzenyr-twitter.jpg', 'width': '886', 'height': '1024'}, 'height': '113'}{'url': 'http://media.investicniweb.cz/photos/2015/03/31/75-41955-kdo-by-vyhral-souboj-mezi-spidermanem-a-batmanem-zdravotni.jpg', 'width': '200', 'original': {'url': 'http://media.investicniweb.cz/photos/2015/03/30/41955-kdo-by-vyhral-souboj-mezi-spidermanem-a-batmanem-zdravotni.jpg', 'width': '582', 'height': '594'}, 'height': '113'}

Pracovníci oddělení lidských zdrojů mají bujnou fantazii. Jaké záludnosti na vás mohou čekat v průběhu pracovních pohovorů v konkrétních firmách v případě specifických pozic?  

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

01.11.2022Co je to index S&P 400 a proč by vás měl zajímat? David Jukl (Mercurius Pro)
08.01.2020Proč bychom se měli bát globální měnové války Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688