Ekonomický deník (Ekonomický deník)
Investice  |  26.10.2015 06:00:59

Ministerstvo vnitra chystá miliardový obchod pro Cisco


Ministerstvo vnitra chystá na období let 2016 až 2020 zakázku pro Cisco System v hodnotě 1,5 miliardy korun. Prý se má uspořit až 350 milionů.
Ministerstvo vnitra předložilo vládě k informaci záměr nakoupit centrálně licence od společnosti Cisco Systems, globálního giganta v oblasti komunikačního a bezpečnostního softwaru.  Odůvodnění nákupu podle zákona o veřejných zakázkách chce vnitro předložit vládě až v další fázi. Ze zpracovaného materiálu však do značné míry vyplývá, kam se směr úvah resortu vnitra ubírá již nyní. Ministerstvo předpokládá možnost nákupu softwarových licencí ke všem produktům Cisco Systems a také servisních podpor k nim.

Za miliardu čtyři sta milionů dodali v letech 2011 až 2015 státní správě obchodní partneři společnosti Cisco Systems (pozn. Cisco Systems není přímým účastníkem zadávacích řízení) licence k jejím produktům.  Pro období let 2016 až 2020 činí ministerstvem vnitra předpokládaný objem pořízení licencí k produktům Cisco Systems státní správě při současných standardních cenách cca 1,5 miliardy korun. V případě zajištění produktů Cisco Systems prostřednictvím institutu centralizovaného zadávání vnitro očekává pokles celkové částky o 20 až 23 %, což znamená pro léta 2016 až 2020 údajnou úsporu veřejných prostředků ve výši cca 350 milionů korun. Pro potřeby Rámcové smlouvy Ministerstvo vnitra předpokládá možnost nákupu SW licencí ke všem produktům Cisco Systems a také servisních podpor k nim. Produktové portfolio Cisco Systems ministerstvo vnitra v informaci pro vládu dělí na následující části:

Nástroje pro řešení spolupráce

Okruh služeb a řešení v oblasti Cisco Unified Communications a Collaboration zahrnuje oblasti CallControl hlasu a videa, konferencingu, řešení kontaktních center a nástroje pro dohled a správu. Nabízí snadnou a efektivní implementaci v prostředí uživatelů i řešení formou cloudových služeb. Architektura poskytuje širokou flexibilitu vzájemné integrace, či koexistence.

Nástroje pro řešení datových center

Komunikační infrastruktura moderního datového centra musí být schopná velmi rychle aplikovat a měnit konfiguraci síťových a bezpečnostních politik dle aktuálních požadavků jednotlivých aplikací, musí být jednoduše programovatelná a současně vysoce bezpečná.

Cisco ONE for Data Centers je kompletní řešení pro fyzická i virtualizovaná datová centra, které umožňuje na základě požadavků jednotlivých aplikací dynamicky vytvářet vysoce bezpečné síťové prostředí a současně dynamicky alokovat potřebné síťové a výpočetní zdroje.

Nástroje pro řešení sítí

Cisco ONE for WAN a Cisco ONE for Access jsou pokročilá řešení pro propojování vzdálených poboček a pro konvergenci LAN a WLAN infrastruktury pobočkových sítí.

Cisco ONE for WAN je řešení umožňující řídit jednotlivé aplikační a multimediální toky, zajistit jejich důvěrnost a optimalizovat jejich výkonnostní charakteristiky v prostředí rozlehlých WAN sítí. Cisco ONE for Access je řešení umožňující řídit a optimalizovat výkonnost aplikačních a multimediálních toků, zajistit jednotné síťové politiky a sofistikované řízení přístupu k síťovým zdrojům jak v prostředí pevných, tak i v prostředí bezdrátových pobočkových LAN sítí.

Nástroje pro řešení bezpečnosti

Cisco ONE for Security zahrnuje kompletní portfolio produktů pro zajištění bezpečnosti, řízení přístupu na všech přístupových technologiích (LAN, WiFi, VPN), monitorování života na síti, detekci útoků a jejich potlačení, centralizované řízení pravidel síťového přístupu a přenosu, oddělení interních sítí od externího světa a další.

Služby

Zejména se jedná o katalogové služby Cisco Systems zahrnují plánovací, implementační, dohledové službyslužby technické podpory včetně nových verzí SW, pokročilé katalogové služby Cisco Systems pro plánování a implementace produktů Cisco Systems, a další technické katalogové služby Cisco Systems, jako jsou zajištění podpory v režimu 24×7 přes telefon, email a web v různých režimech 8x5xNBD, 8x5x4, 24x7x4, aktualizace operačních systému a programového vybavení, vzdálený dohled a proaktivní diagnostika.

Ivo Hartmann


Ekonomický deník přináší zpravodajství, analýzy a komentáře ze světa ekonomiky a technologií.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688