Ekonomický deník (Ekonomický deník)
Investice  |  25.10.2015 16:15:41

Novým státním tajemníkem na MŽP bude Landa

Současný státní tajemník na ministerstvu životního prostředí, Kamil Srnec, ve funkci k 31.10. končí. Nahradí ho Jan Landa, současný Brabcův náměstek.

Jan Landa, který v současnosti působí na ministerstvu životního prostředí jako první náměstek pro řízení sekce úřadu ministerstva, bude od listopadu novým státním tajemníkem na ministerstvu životního prostředí. Dosavadní státní tajemník Kamil Srnec podal vládě návrh na své odvolání v polovině letošního září.

Jan Landa mimo jiné působil jako finanční ředitel v Unipetrolu nebo Kaučuku. Před nástupem na ministerstvo životního prostředí zastával funkci tajemníka Městského úřadu v Lovosicích.

Vláda České republiky v návaznosti na žádost o odvolání ze služebního místa, podanou státním tajemníkem ministerstva životního prostředí Kamilem Srncem, jej k 31. říjnu 2015 odvolala. Podle zákona o státní službě pak 18. září tohoto roku vyhlásila výběrové řízení na nového státního tajemníka. Zájemci mohli podávat své přihlášky do 7. října 2015. Do výběrového řízení se podle informací, které má Ekonomický deník k dispozici, přihlásili čtyři kandidáti. Z nich však jen tři splnili podmínky pro to, aby mohli být podle zákona o státní službě pozváni k pohovoru. Vedle Jana landy jimi byli:

Radomír Valica, který po absolutoriu Právnické fakulty a Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity pracoval v legislativních útvarech Úřadu průmyslového vlastnictví, ministerstva vnitra a Národního bezpečnostního úřadu, nyní řídí odbor pro agendu státní služby na ministerstvu financí.

Eva Vízdalová, která v současné době pracuje jako ředitelka odboru elektronizace veřejných zakázek a koncesí na ministerstvu pro místní rozvoj.

Po uplynutí lhůty pro podání přihlášek bylo svoláno na 15. října jednání výběrové komise za účelem konání ústních pohovorů. Všichni žadatelé se pohovorů zúčastnili. Výběrová komise všechny tři kandidáty označila za nejvhodnější pro výkon funkce státního tajemníka na ministerstvu životního prostředí. Nikdo z kandidátů nepodal proti výsledkům jednání ani protokolu o průběhu výběrového řízení žádnou námitku.

Ministr životního prostředí v souladu s příslušným ustanovením zákona o státní službě navrhl vládě jmenovat na místo státního tajemníka ministerstva životního prostředí Jana Landu. Zároveň požádal předsedu vlády o výjimku z požadavku připomínkového řízení.

-usi-


Ekonomický deník přináší zpravodajství, analýzy a komentáře ze světa ekonomiky a technologií.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688