Patria (Patria Finance)
Měny-forex  |  23.10.2015 17:18:38

Týden technicky - ECB zamíchala kartami a pomohla dolaru i indexům, ropa a zlato zakončují týden v červeném


EURUSD


Eurodolar započal tento týden rozvážně a přesně mezi hodnotami 1,1300 - 1,1400 EURUSD. Přestože se na grafu v úterý vykreslila svíčka "inverted hammer", která měla značit obrat ve vývoji kurzu a předznamenat oslabení dolaru, nestalo se tak. Obchodníci si totiž počkali na čtvrteční zasedání ECB, na kterém Draghi podkopnul euru nohy. Měnový pár tak dnes dosáhl na hodnoty, na kterých byl naposledy k vidění na konci srpna. Technicky si pár otevřel cestu až k úrovni 1,0970 EURUSD, kam by mohl zamířit a zkonsolidovat v případě dobrý zámořských čísel již příští týden.

1

USDJPY

Doji svíčka v závěru minulého týdne nastartovala skvělou sérii amerického dolaru, který proti japonskému jenu posiluje již osmý den v řadě. Dolar se tak dostal z trojúhelníkové formace, kdy jen konsolidoval v pásmu kolem 120,00 USDJPY. Dolar také konečně přeťal 50denní klouzavý průměr směrem nahoru, což se mu podařilo naposledy v červenci letošního roku. Americký dolar by mohl ve svých ziscích pokračovat, avšak již zřejmě ne v tak jednoznačném tempu, jako doposud. Pohyb vzhůru bude limitovat jak rezistence při 121,00 USDJPY, tak stochastický oscilátor.

2

SPX500

Americký index S&P 500 zvládl dnešním dnem posílit na hodnoty, na kterých tento rok započal. Po značných ztrátách a velmi volatilním obchodování při hodnotách 2 000 bodů index na dobrých zprávách ze starého kontinentu posílil nad hodnoty 2 050 bodů, a to poprvé od čínského propadáku v srpnu. Index začíná chytat dobré momentum a díky podpoře výsledkové sezony se obrázek na grafu jeví značně pozitivně. Pokud index dokáže udržet současné hodnoty bez výraznější korekce, můžeme se dočkat ataku hodnot 100 bodů nad dvoutisícovou hranicí.

3

USOil

Očekávaná korekce po formaci hlava-ramena na grafu pokračuje a americká ropa odepisuje další procenta. To také poslalo oscilátor CCI do přeprodaných úrovní, respektive na jejich hranici. Hranice 45 USD za barel ropy by měla chvíli odolávat, avšak není vyloučeno, že prodejní tlak strhne cenu až k hodnotě 42,50 USD, kde je další z technických hodnot, na kterou medvědi vyčkávají. OPEC tento týden nepřinesl pozitivní zprávy a o omezení těžby se ani slovem nezmínil.

4

XAU

Doji svíčka a fractal na konci minulého týdne předpověděli pokles v cenách zlata. Toho jsme se skutečně dočkali a podle naší predikce zlato ve svém směřování nahoru otočilo. Dnešní svíčka ale naopak indikuje opak. Pokud se jí podaří uzavřít v tomto tvaru, mohlo by se jednat o zajímavý signál pro býky. Hodnota 1 160 USD za trojskou unci sice není z nejsilnějších a i historické hodnoty ukazují spíše níže, mírná konsolidace zlata v současném pásmu se vyloučit nedá. Oscilátory jsou neutrální a beze směru.

5





Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688