Posezení před domem v létě i v zimě díky dřevoplastovým terasám

Terasa je pro mnohé tzv. prodlouženým obývákem – propojuje teplo domova se zahradou nebo vstupní bránou k domu. Proto je často, i když v menší míře používána také v zimních měsících. Pro kdekoho je symbolem setkávání s přáteli, místem k relaxu a odpočinku. Toho se v případě teras z dřevoplastu nemusíte vzdát ani v zimních měsících. WPC materiál je vůči mrazu i sněhu odolný, nemusí být proto zakrýván a chráněn plachtou, jako je tomu u jiných materiálů. I nadále je tak možné užívat si klidné večery na vaší terase či zahradním altánu, i když pravděpodobně s dekou a horkým šálkem čaje v ruce.

Dřevoplastové terasy na rozdíl od jiných materiálů vynikají svou odolností, jsou ekologicky šetrné a zdravotně zcela nezávadné. Technologie výroby materiálu byla vyvinuta před více než třiceti lety v Severní Americe. „Hlavní myšlenkou byl vývoj dokonalého materiálu, který zachovává na pohled i na dotek příjemné vlastnosti dřeva, ale zároveň minimalizuje veškeré jeho nežádoucí vlastnosti, je bezpečný, trvanlivý a nenáročný na údržbu. A to platí i dodnes,“ říká Zuzana Krucká, marketingová ředitelka společnosti WPC – WOODPLASTIC.

Woodplastic.cz

Ve chvíli, kdy terasu pokryje sníh, se snadno může poškodit, nebo stát zdraví nebezpečná. Zejména povrchy, jako jsou dlaždice, bývají s vodní či sněhovou pokrývkou velice kluzké. Dřevěná terasa bude zas s největší pravděpodobností těmito vlivy výrazně narušena. Přesto, že si na kalendářní zimu ještě chvíli počkáme, počasí nám dává jasně najevo, že bychom se na ni měli začít připravovat už nyní. A to jak z pohledu bezpečnosti, tak i údržby. Všichni dobře víme, že jsou především děti svou roztržitostí a neohrožeností magnetem na nejrůznější úrazy. Pro zimní období to platí dvojnásob. Je proto vhodné minimalizovat rizika zranění alespoň na zahradě či přilehlém okolí domu, tedy i na terase.

WPC terasy jsou vysoce odolné vůči extrémním teplotám – a to nejen v zimě ale také v létě, jeho povrch je také mnohem méně kluzký a v letních měsících nehrozí zadření třísky nebo např. úraz špatně zatlučeným hřebíkem. To je dáno unikátní metodou uchycení jednotlivých prken metodou skrytých klipů. Protiskluzovost dřevoplastu zajišťuje jeho složení, které tvoří z 60 % dřevo a 40 % polymer HDPE (high-density polyethylen). „Díky příměsi zdravotně nezávadného plastu se nám u WPC teras nestane, že bychom si ublížili štěpem nebo třískou, tak jako se běžně může stát u dřevěné terasy. Protiskluzový povrch stejně jako odolnost vůči chlorované i slané vodě pak jistě ocení nejen majitelé bazénů,“ dodává Krucká.

WPC materiál je pro tyto účely vhodné využít také při stavbě zahradního nebo např. vstupního chodníku do domu. Tím opět zvýšíte bezpečnost pohybu po jeho povrchu.  

Společnost WPC – WOODPLASTIC a.s. je předním českým výrobcem unikátních produktů z materiálu WPC dle licence Strandex Corporation (USA). Vyrábí a prodává prvotřídní plná terasová prkna s ploty z materiálu WPC (WOOD-PLASTIC COMPOSITE), s obsahem 60 % dřeva a 40 % kvalitního, zdravotně zcela nezávadného polymeru HDPE) v mnoha designech, velikostech i barevných variantách. Produkty WoodPlastic® jsou výjimečné svojí odolností vůči povětrnostním vlivům, vysokou kvalitou provedení, dokonalým designem a téměř nulovou potřebou údržby (zcela bez natírání). Garantovaná záruka činí až 25 let. Více informací na: www.woodplastic.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Zahrada, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zahrada